Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013


Διοργάνωση Σεμιναρίων Μουσικοκινητικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού


Aγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι

Με κομμένη την ανάσα και σφιγμένο στομάχι ξεκινάει η φετινή μας χρονιά. Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά να βρει  δρόμο και στηρίγματα.
Εύχομαι σε όλους μας δύναμη και δημιουργικότητα.


Φέτος, μετά από απουσία τριών χρόνων ενεργοποιώ ξανά τις εισηγήσεις μου στα ετήσια σεμινάρια «Μουσικοκινητικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού», που είχαν σταματήσει με το κλείσιμο του Δημοτικού Ωδείου Ν. Ιωνίας. 

Ομολογώ ότι μου έλειψαν πολύ!
Μου έλειψε η συναναστροφή με εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες, με εισηγητές από άλλες πόλεις. Μου έλειψε το κλίμα παιδαγωγικής και καλλιτεχνικής εξερεύνησης, δημιουργίας και γνώσης που συνόδευε αυτή τη δραστηριότητα.

Θεωρώντας ότι το μονοπάτι της Τέχνης και της Γνώσης είναι ένας ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε  την κατήφεια και την εσωστρέφεια που μας επιβάλλει η σημερινή κατάσταση, σας προτείνω να το ακολουθήσετε όπου το βρείτε και σας ταιριάζει.

Εγώ από την πλευρά μου ετοιμάζω  για φέτος και σας προτείνω τα παρακάτω προγράμματα.

«MOYΣIKOKINHTIKH  AΓΩΓH»

Ένα πρόγραμμα βασισμένο στα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα, που δίνει τη δυνατότητα στον μουσικό να αποκτήσει μια καινούργια ειδίκευση και μια διαφορετική προσέγγιση στη διδασκαλία της μουσικής και στον παιδαγωγό  να προσεγγίσει, να διδάξει και να χρησιμοποιήσει τη μουσική μέσα στην εκπαιδευτική του διαδικασία.

Tο σεμινάριο περιλαμβάνει:
§  Mουσικοπαιδαγωγική μεθοδολογία
§  Eκμάθηση φλογέρας, μεταλλοφώνου, κρουστών
§  Στοιχεία ενορχήστρωσης
§  Στοιχεία θεωρίας της μουσικής
§  Δημιουργία ετήσιου προγράμματος και παροχή υλικού με το οποίο ο επιμορφούμενος θα είναι σε θέση να διδάξει μουσικοκινητική αγωγή μετά το πέρας των σπουδών.


«ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  - TO ΘEATPO  ΣTO  ΣXOΛEIO»

Tο Θεατρικό παιχνίδι είναι ένα ομαδικό παιχνίδι το οποίο έχει σαν μέσο έκφρασης τη θεατρική δράση, δηλαδή το λόγο, την κίνηση, το χορό, τη μίμηση. Eμπνέει το παιδί και του δίνει την ευκαιρία να εκφραστεί ατομικά ή συλλογικά, να επικοινωνήσει και να δημιουργήσει σε μια ατμόσφαιρα χαράς και δημιουργίας.
Το πρόγραμμα του Θεατρικού Παιχνιδιού βασισμένο στις σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές απόψεις, δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό, στον καλλιτέχνη που ασχολείται με ομάδες μικρών παιδιών, να εμπλουτίσει το μάθημά του χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές, για να διδάξει την ύλη των μαθημάτων του, να προσεγγίσει τις τέχνες γενικότερα, να δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, να ανεβάσει μια θεατρική παράσταση με τους μαθητές του και τέλος  να περάσει στιγμές χαράς και απόλαυσης με ελεύθερα θεατρικά παιχνίδια μέσα στην τάξη του.

Tο σεμινάριο περιλαμβάνει:
§  Mεθοδολογία  Θεατρικού Παιχνιδιού
§  Δημιουργία Θεατρικής Παράστασης στο σχολείο
§  Mεθοδολογία δημιουργίας και παρουσίασης Eκπαιδευτικών προγραμμάτων, με μέσο τις Tέχνες και θέμα την Γνώση και τον Άνθρωπο μέσα στο χώρο και το χρόνο.

Διάρκεια σεμιναρίων  δύο ώρες την εβδομάδα από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο.

Δίδακτρα 50 E το μήνα, (με δυνατότητα έκπτωσης για την παρακολούθηση και των δύο σεμιναρίων)

  την  λήξη  των  σεμιναρίων χορηγείται  βεβαίωση  σπουδών

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ  ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ  ΓΙΑ  ΠΑΙΔΙΑ»

Απευθύνονται σε ομάδες παιδιών 4 – 8 ετών, οι οποίες μέσα από  βιωματικά και δημιουργικά προγράμματα βασισμένα στη μεθοδολογία των παραπάνω σεμιναρίων, μέσα από την κίνηση, το λόγο, το ρυθμό, την ακρόαση, το παιχνίδι, προσεγγίζουν τον κόσμο της Μουσικής, του Θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα.

Τα μαθήματα και οι συναντήσεις μας πραγματοποιούνται στο «Μουσικό Εργαστήρι» της  Βάσως Κορφιάτη – Κεχαϊδη, στην οδό Μάνου Χατζηδάκι 30.

Δίδακτρα 30 Ε το μήνα

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλ. 6947196558


Με φιλικούς χαιρετισμούς και συγκρατημένη αισιοδοξία

Καίτη Καραχάλιου,    
Μουσικοπαιδαγωγός – Θεατροπαιδαγωγός