Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μάζεψαν 260 χιλιάδες καπάκια σε τρεις μήνες!

Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς



Έβαλαν στόχο να βοηθήσουν με τον τρόπο τους, έναν συνάνθρωπό μας και τον πέτυχαν, μαζεύοντας 260 χιλιάδες καπάκια, τα οποία θα «ανταλλάξουν» με ένα αναπηρικό αμαξάκι!

Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς, με τη συνεργασία φορέων του Δήμου Βόλου, ένιωσαν υπερήφανοι, καθώς μετά την καταμέτρηση που έκαναν χθες, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, διαπίστωσαν, ότι όχι μόνο κατάφεραν να πετύχουν τις αρχικές προσδοκίες, αλλά να τις ξεπεράσουν και να συγκεντρώσουν 260.000 καπάκια, τα οποία θα στείλουν στο Σύλλογο Παραπληγικών Κεντρικής Ελλάδος στη Λαμία.


Ως «αντάλλαγμα», της κίνησης αλληλεγγύης, η σχολική κοινότητα θα μπορεί να διαθέσει ένα καροτσάκι, που προσφέρει εταιρεία ανακύκλωσης, για όποια περίπτωση ατόμου έχει ανάγκη.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Κ. Γαϊτανάς, στόχος ήταν να δείξουμε στα παιδιά τη χρησιμότητα της αλληλεγγύης και ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με τέτοιους τρόπους μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Ο αντιδήμαρχος των Δ.Ε. Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας κ. Γ. Γκουντέλιας που βρέθηκε στο σχολείο, υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, ενώ είναι μεγάλη η χαρά να υπάρχουν τέτοιες δράσεις σε σχολεία.

Οι ίδιοι οι μαθητές σε δηλώσεις τους εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα, αλλά και ευαισθητοποιημένοι στο κομμάτι της αλληλεγγύης, όπως και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς επιτυγχάνεται και η ανακύκλωση.

Στη χθεσινή εκδήλωση, παραβρέθηκε και μίλησε στα παιδιά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια σφαίρας και δίσκου Ευαγγελία Μουγάκου, η οποία υποστήριξε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και στόχος είναι να διεκδικούμε την καλυτέρευση της ζωής μας, όπως την προσβασιμότητα κ.λ.π.