Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012


Πειραματική Σκηνή Ν.Ιωνίας Βόλου

Η Πειραματική Σκηνή Ν.Ιωνίας Βόλου έπειτα από επιτυχημένη πολυετή προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ανεβάζει για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας το παιδικό διήγημα του Όσκαρ Ουάϊλντ «ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή.

Μια παρέα παλιών παιχνιδιών δραπετεύουν, το καθένα απ’ την σκληρή του καθημερινότητα, ενώνονται και αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν το αδύνατο, ένα ταξίδι με αερόστατο στη μαγική χώρα του θεάτρου, που ζουν τα παλιά παιχνίδια και όπου όλα είναι δυνατά. Στον αγώνα για να πετύχουν το στόχο τους, παραμερίζουν τις διαφορές τους αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας, της αγάπης, της αυτοθυσίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας του καθένα. Η πίστη στο όνειρο με εργαλείο την καλοσύνη καταφέρνουν να κάνουν θαύματα.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Χρήστου Κουζιώκα, ζωγραφική σκηνικού Εύη Σαμαρά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Θάλεια Κόγκα, Νάνσυ Λούμπαρδου, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής, Γιάννης Σεχίδης..

Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στο τηλέφωνο 6944388045.
Το ευέλικτο σκηνικό δίνει επίσης την δυνατότητα στην παράσταση να μεταφερθεί στο χώρο του σχολείου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε μαθητές απομακρυσμένων σχολείων του νομού μας να παρακολουθήσουν θέατρο ενώ ταυτόχρονα εκμηδενίζεται το κόστος της μετακίνησης.

Το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ στο κινηματοθέατρο ΑΧΙΛΛΕΙΟ(Κουμουνδούρου 1).