Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κινητήρας - "Τι θα έκανες αν δεν φοβόσουν"


Παραστάσεις διαγωνισμού performance «Τι θα έκανες αν δεν φοβόσουν»



Οι παραστάσεις του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν στις 6 - 9 Απριλίου 2012 στις 20:30. Τον διαγωνισμό θα παρουσιάσει ο Πάρις Ερωτοκρίτου, σε σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου και κείμενο του Κ. c. Γ.
Η επιτροπή αποτελούμενη από τις Μάρθα Κλουκίνα, Άσπα Τομπούλη και Αντιγόνη Γύρα επέλεξε τους (με αλφαβητική σειρά):

“Car bomb”

Μία επίσημη ομιλία. Μία φρενήρης απαρίθμηση πραγμάτων που θα έκανε ο ομιλητής αν δε φοβόταν, που ορίζουν τις επιλογές του. Σε όλη τη διάρκεια ο δεύτερος εαυτός προκαλεί και διαψεύδει τον πρώτο. Όταν τελικά ο ομιλητής ενδώσει να ομολογήσει τον πραγματικό του φόβο πώς θα αντιδράσει το ασυνείδητό του;

Performers: Αινείας Τσαματής, Νίκος Σεβαστόπουλος
Κείμενο/Ιδέα: Δάφνη Ανέστη
Links : http://vimeo.com/35110231 http://cargocollective.com/dafnianesti

Βιογραφικά:
Ο Νίκος Σεβαστόπουλος είναι απόφοιτος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων και της Δραματικής Σχολής "Αρχή". Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εναλλακτικής κίνησης, σύγχρονου χορού, contact improvisation και θεατρικού παιχνιδιού. Το 2012 συμμετείχε στη θεατρική παράσταση "Άγρια Αγόρια" σε σκηνοθεσία Σάκη Παπακωνσταντίνου- Λουίζας Αρκουμανέα.

Ο Αινείας Τσαμάτης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής "Αρχή". Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις("Αγάπη στα δύο" (2010), "Άγρια Αγόρια", ενώ στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στην ταινία "Κωλόπαιδα" (2011) του Στέλιου Καμμίτση και σε πολλές ταινίες μικρού μήκους.

Η Δάφνη Ανέστη είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΘνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος Photography and Urban Cultures του Goldsmiths University of London. Εργάζεται ως δημοσιογράφος και φωτογράφος με περιοδικά και ιστοσελίδες και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο διαδικτυακό σταθμό τουusicsociety.

«Γ.Τ.ο Αφόβιστος»

Λίγα Λόγια: Είναι ανεπανάληπτος. Δεν κουράζεται. Δεν ασπρίζει. Και πάνω απ'όλα δε φοβάται! Μία μνεία στο φόβο και το μη φόβο.. Ποιός είναι ο Γ.Τ.;

Συντελεστές: Βασιλική Τρουφάκου, Ελένη Ευθυμίου, ο Γ.Τ.Αφόβιστος
Links: http://www.youtube.com/watch?v=z_3GFc9P_ls
http://www.youtube.com/watch?v=cQnjxKP9K_I

Βιογραφικά:
Η Βασιλική Τρουφάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εδώ και τρία χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός. Φοιτά στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (Ε.Μ.Π.), από όπου ελπίζει σύντομα να πάρει πτυχίο. Τέλος, αγαπάει τη ρωσική γλώσσα.

Η Ελένη Ευθυμίου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο θέατρο στο Τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται συστηματικά με τη σκηνοθεσία, την υποκριτική και το τραγούδι. Τον Ιούνιο θα ολοκληρώσει τις σπουδές της στο λυρικό τραγούδι.

Ο Γ.Τ. αφόβιστος είναι ένας άνθρωπος με πάθος και γράφει σελίδες στο βιογραφικό του κάθε λεπτό που περνάει. Για τον ακόλουθο λόγο, η σύμπτυξη σε λίγες γραμμές καθίσταται αδύνατη.

«(ψχ)2»

Ήταν ένα ζευγάρι σαν όλα τα άλλα. Φαίνονταν να μιλούν την ίδια γλώσσα όπως κάθε ζευγάρι που περνάει πολύ χρόνο μαζί. Κάποια στιγμή όμως, χωρίς κανείς να ξέρει πότε άρχισε αυτό να συμβαίνει, η λέξη φόβος μπήκε στο λεξιλόγιό τους. Κι όλα άρχισαν με αφορμή την επιθυμία για ένα παιδί.

Σύνθεση performance: ‘Αρτεμις Λαμπίρη
Ερμηνευτές: Διονύσης Τσούσης & Ήρα Λαμπίρη
Μουσική: spaghetti western movies
Links: artemislampiri.wordpress.com / monocollective.wordpress.com

Βιογραφικό:
Η Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1984, σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του ΙΚΥ χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Έχει εργαστεί ως χορεύτρια, χορογράφος και σύμβουλος δραματουργίας στην Ολλανδία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Κροατία και την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

«Transcript (μετά-γραφή)»

Το Τranscript είναι μια παράθεση από κοινές αλήθειες, τόπους και γνώσεις. Μια περφόρμανς για δύο κανονικά δωμάτια, δύο παράλληλες καταγραφές και μια υπολειμματική αφήγηση.

Συντελεστές: Εύη Σουγκαρα – Γκέλη Μαδεμλή
Link: http://www.flickr.com/photos/7514586@N07/sets/

Βιογραφικά:
Η Γκέλυ Μαδεμλή σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Film Studies στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, και εργάζεται, μεταξύ άλλων, ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ως βοηθός προγράμματος στο συντονισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η Εύη Σουγκάρα σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σκηνογραφία στο Central Saint Martins College και είναι, μεταξύ άλλων, ιδρυτικό μέλος της ομάδας επικοινωνιακού σχεδιασμού Lamb and Lamp. Πριν από όλα αυτά μοιράστηκαν τα προαύλια, κλιμακοστάσια, διαδρόμους διαφόρων εκπαιδευτηρίων, ποτέ όμως, λόγω αλφαβητικής σειράς, την ίδια τάξη, θρανίο, διδακτική ώρα.

«Νούφαρο»

Δύο νέες γυναίκες ζουν απομονωμένες, παγιδευμένες μέσα σε νούφαρα. Το σώμα τους πλέει στο νερό, νανουρίζεται και αποκοιμιέται. Ξαφνικά, με έναν βίαιο τρόπο,
αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το νούφαρό τους …
«Κοντά στο νερό, πάνω στο νερό μαθαίνουμε να πετάμε στα σύννεφα, να κολυμπάμε στον ουρανό». (Γ. Μπασελάρ, «Το νερό και τα όνειρα»).

Σύλληψη ιδέας-Χορογραφία-Ερμηνεία: Ελένη Χατζηγεωργίου, Χριστίνα Παπαδάκη
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Κούτρας
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Κοστούμια: Ελένη Χατζηγεωργίου, Χριστίνα Παπαδάκη
Links: http://www.youtube.com/watch?v=uprNrHrqEew&feature=related

Βιογραφικά:
Η Ελένη Χατζηγεωργίου σπούδασε χορό, ψυχολογία και μετεκπαιδεύτηκε στη Χοροθεραπεία (Expression Primitive) στη Γαλλία. Σήμερα ασχολείται με τη διδασκαλία χορού, την κινησιολογία σε θεατρικές παραστάσεις και συντονίζει βιωματικά σεμινάρια χοροθεραπείας και εργαστήρια κίνησης, ρυθμού και φωνής.

Η Χριστίνα Παπαδάκη σπούδασε θέατρο και ζωγραφική. Έχει παίξει σε θέατρο, τηλεόραση, σινεμά και είναι ιδρυτικό στέλεχος της θεατρικής ομάδας «Οι Χρυσοθήρες». Επίσης έχει γράψει και εικονογραφήσει 6 παιδικά βιβλία που κυκλοφορούν από της εκδόσεις Θυμάρι.

Ο Νίκος Κούτρας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία και εργάζεται ως μεταφραστής.

"Παρασπονδή"

Στα πλαίσια του performance, συνδυάζεται η προβολή βίντεο και η ζωντανή δράση με σκοπό την αποκάλυψη της ερωτικής ευαισθησίας ενός σώματος, κατά την προσπάθεια επίκλησης μίας απούσας οντότητας. Μέσω της τελετουργικής έγχυσης σπονδών, η ροή των υγρών προσφορών ταυτίζεται με την εξωτερίκευση του σωματικού καλέσματος, παράλληλα με την αναφορά στην συναισθηματική κάθαρση που συνοδεύει δημοφιλή λαϊκά άσματα.

Σύλληψη ιδέας: Αντρέας Πασιάς
Ερμηνεία: Αντρέας Πασιάς, Μελίνα Φιλίππου
Link: www.andreaspashias.com

Βιογραφικό:
Ο Αντρέας Πασιάς ενορχηστρώνει live και video performances με σκοπό την δημιουργία ενός εικαστικού χωροχρόνου, άρρηκτα συνδεδεμένα με πειραματικές θεατρικές πράξεις και με την ερμηνευτική ανάκρισή τους. Αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο Goldsmiths (BA Fine Art & History of Art) και Central Saint Martins (MA Performance Design & Practice) στο Λονδίνο, έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκθέσεις σε χώρες όπως Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ρωσία, ενώ έχει παρουσιάσει δύο προσωπικές εκθέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

«fovERo»

“Αν δεν φοβάσαι, άρχισε να φοβάσαι γιατί δεν φοβάσαι αυτό που φοβάσαι, αλλά αυτό που θα έκανες αν δεν φοβόσουν".
Fov Ero 1758 μ.χ.

Συντελεστές: Σοφία Μαυραγάνη-fingersix / χορογράφος, Βαρδής Μαρινάκης /σκηνοθέτης κινηματογράφου - ερασιτέχνης περφόρμερ, Βιτόρια Κωτσάλου /ηθοποιός - μη επαγγελματίας χορεύτρια – κλόουν - μάνα.
Link: www.fingersix.com/sofia

Βιογραφικό:
Ο ένας με τον δύο, ο δύο με τον τρία, ο τρία με τον ένα και τον δύο, ο ένα, ο δύο και ο τρία, συνάντησαν τελικά τον Fov ERo.



«Το παιχνίδι του φόβου»

Παίζοντας με το κοινό με τον εαυτό μας μεταξύ μας αφήνουμε να παρασυρθούμε ψάχνοντας να βρούμε πως εξελιχθήκαμε σ'αυτό που ήδη είμαστε παιγνιωδώς.

Συντελεστές: Στέβη Φόρτωμα και Ρηνιώ Ανδρέου
Links:http://www.facebook.com/photo.php?
v=10150448161974870&set=t.1583271808&type=3&theater

Βιογραφικό:
Η ηθοποιός Στέβη Φόρτωμα συνάντησε την φαρμακοποιό Ρηνιώ Ανδρέου σε ερευνητικό σεμινάριο χορού, της πρότεινε να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό του Κινητήρα, το θέμα κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον της Ρηνιώς κ η χαρά της αναζήτησης κ του παιχνιδιού έδωσαν την αυθόρμητη απάντηση.

Η Ρηνιώ δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί σε κοινό.



6-9 Απριλίου 2012
Ώρα έναρξης: 20:30
Συνολική διάρκεια 1.30' (περίπου). Όλες οι παραστάσεις παρουσιάζονται και τις 4 ημέρες
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ με ποτό



Για περισσότερες πληροφορίες:

Κινητήρας studio, Artistic Residency Centre,
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα 11742,
Τηλ: 210.9248 328
email: info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook: Kinitiras Studio


www.dancetheater.gr