Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο Χορός στο Θέατρο Badminton 2012-13  

Πρόγραμμα  


FUERZA BRUTA – ¨LOOK UP!¨ 22 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου 2012

Το Fuerza Bruta ανατρέπει ό,τι μέχρι τώρα ξέραμε για το θέατρο, αφού φέρνει τους θεατές στην κυριολεξία στο κέντρο της δράσης. Οι 800 τυχεροί θεατές της κάθε παράστασης δέχονται τέτοια ενέργεια από το σώου, που αναγκαστικά αφήνονται στο μπιτ της μουσικής, πηδούν και χορεύουν στην πιο διαδραστική παράσταση που έγινε ποτέ!

Το Fuerza Bruta είναι δημιούργημα του Diqui James και έκανε πρεμιέρα στο Μπουένος Άιρες το 2005. Από τότε έχει περάσει σαν καταιγίδα από πολλές μεγάλες πόλεις σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ συνεχίζει την πέμπτη θριαμβευτική του χρονιά στη Νέα Υόρκη, στον ίδιο χώρο που και το De La Guarda έμεινε για 7 συναρπαστικά χρόνια. Το Fuerza Bruta είναι μία παραγωγή των Ozono Producciones και S2BN Entertainment.


GRIGOROVICH BALLET - ¨Η Ωραία Κοιμωμένη¨ 12 - 14Οκτωβρίου 2012

Ο σπουδαιότερος εν ζωή ρώσος χορογράφος (7 χρόνια χορογράφος στα Μαρίινσκι και 31 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι όπου συνεχίζει να εργάζεται και σήμερα ως χορογράφος) επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από τα μοναδικά sold out του περασμένου φθινοπώρου με τον «Σπάρτακο» και την «Λίμνη των Κύκνων» για να παρουσιάσει με 100 συντελεστές μια υπερπαραγωγή μπαλέτου, τη χορογραφία του για την «Ωραία Κοιμωμένη»!!

Η παράσταση θα δοθεί στην Αθήνα με την καθοδήγηση και την παρουσία του ίδιου του Γιούρι Γκριγκόροβιτς.

Το “Grigorovich Ballet Theatre of Russia” είναι η χορευτική ομάδα του μεγαλύτερου εν ζωή χορογράφου της Ρωσίας και έρχεται στην χώρα μας με 100 συντελεστές και με τον ίδιο για να παρουσιάσει με υπερηφάνια την παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη».

BALLET FLAMENCO DE ANDALUCIA 3 - 4 Νοεμβρίου 2012

Το πιο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φλαμένκο της Ισπανίας έρχεται στο Θέατρο Badminton για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά σε χορογραφία και σκηνοθεσία Ruben Olmo. Metáfora: Μια παράσταση που έως τώρα έχει ενθουσιάσει το κοινό κι έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλα τα θέατρα που έχει φιλοξενηθεί ανά τον κόσμο.

Το φλαμένκο αποτελεί την κινητήρια δύναμη της κουλτούρας της Ανδαλουσίας, είναι ένα από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Το φλαμένκο για την Ανδαλουσία είναι ένα πλατιά δημοφιλές βίωμα, που από το 2010 αποτελεί και μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. (Intangible Cultural Heritage of UNESCO.)

To Ballet Flamenco de Andalucía είναι ο ανώτερος θεσμικός εκπρόσωπος της τέχνης του φλαμένκο και εκτελεί χρέη «Πρέσβη» από την ίδρυσή του, εδώ και δεκαεπτά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτή, το Ballet Flamenco de Andalucía αποτέλεσε το καλύτερο μέσο για να διαδοθεί η τέχνη του φλαμένκο παγκοσμίως, αφού βρέθηκε σε σημαντικές σκηνές ανά τον κόσμο και έχει λάβει μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ χωρών όπως οι ΗΠΑ, Αργεντινή, Κούβα, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ελβετία, Ιαπωνία.

NATIONAL CHINESE ACROBATIC TROUP - ¨SPLENDID ¨ 26 Δεκεμβρίου 2012 – 6 Ιανουαρίου 2013

Το China National Acrobatic Troupe ιδρύθηκε το 1950, υπό την αιγίδα του Zhou Enlai και ήταν ο πρώτος ακροβατικός θίασος που δημιουργήθηκε μετά την ίδρυση της Νέας Κίνας. Διαθέτει περισσότερα από 100 διαφορετικά προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν ακροβατικά, εναέρια νούμερα, φωνητικές μιμήσεις, μαγεία κλπ. Είναι ένας από τους ισχυρότερους ακροβατικούς θιάσους της Κίνας. Σήμερα, το China National Acrobatic Troupe διαθέτει δύο ακροβατικούς θιάσους, ένα τσίρκο, ένα magic studio.

GALA BALLET DE L’ OPERA DE PARIS - (Αφιέρωμα στον Rudolph Nureyev) 19 - 20 Ιανουαρίου 2013


Μεγάλα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού τιμούν τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Rudolph Nureyiev (Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μπαλέτου από το 1983 έως το 1989), παρουσιάζοντας ένα γκαλά με ορισμένες από τις πιο σημαντικές χορογραφίες που έκαναν τον Νουρέγιεφ γνωστό σε όλη την υφήλιο. Το Θέατρο Badminton έχει την τιμή να φιλοξενήσει αυτό το αφιέρωμα στον αξεπέραστο αστέρα του χορού, με τη συμμετοχή των κορυφαίων σολίστ του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, του παλαιότερου συγκροτήματος μπαλέτου στον κόσμο.


Προπώληση εισιτηρίων τηλ. 210 88 40 600
Θέατρο Badminton
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή 157 73, Αθήνα


 www.dancetheater.gr