Τρίτη 1 Απριλίου 2014


Αφιέρωμα στον Μανώλη Μπαλλή στο «Καφέ Σαντάν»
Την Τετάρτη  2/4




«Ένα φίλο και σύντροφο από τα παλιά, τον ηθοποιό και ποιητή Μανώλη Μπαλλή που ποτέ δεν ξεχνιέται, από τα χρόνια των ατέλειωτων συζητήσεων της Μινέρβας, των πρώτων χρόνων από την Μεταπολίτευση, των μεγάλων αναζητήσεων και ονείρων» όπως αναφέρεται, θα παρουσιάσει αυτή την φορά το Άσυλο ποιητών σε μία εκδήλωση που θα γίνει στο Καφέ- Σαντάν, την Τετάρτη 9 Απρίλη στις 8.30 το βράδυ.



Το Μανώλη Μπαλλή, έναν ποιητή της πόλης, της Θεατρικής Λέσχης, του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και των απαγγελιών του, στις κόκκινες πολιτικές εκδηλώσεις. Θα διαβασθούν ποιήματα από όλες τις ποιητικές του συλλογές.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Κώστας Γκόγκας και ποιήματά του, θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Πατής Κουτσάφτης και Γιάννης Τράντας, καθώς και : η Κατερίνα Τράντου, ο Θανάσης Βογιατζής, ο Φίλιππας Τσούφης, η Δήμητρα Γκοτοσοπούλου, η Ράνια Μπαλλή, η Σοφία Παπαδοπούλου. Επίσης ο Αστέρης Γκέκας θα παρουσιάσει δύο ανέκδοτα ποιήματά του, γραμμένα για το Μανώλη Μπαλλή. Φίλοι του, θα παρέμβουν και θα μιλήσουν τον Μανώλη Μπαλλή.

Το ποιητικό έργο του Μανώλη Μπαλλή, θα προσεγγίσουν και θα αναλύσουν φιλολογικά, η φιλόλογος Μαργαρίτα Παπαϊωάννου και η Ανίτα Φλωροπούλου. Επίσης ο Χρήστος Τόλος, για πρώτη φορά θα παρουσιάσει μελοποιημένα ποιήματα του Μανώλη Μπαλλή. Συντονισμός της εκδήλωσης Θανάσης Βογιατζής.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, με την επιμέλεια του Χρ. Τόλου και Σπύρου Ποδάρα.