Τρίτη 1 Απριλίου 2014

"Ο Ανθρωπάκος" .....................στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής στη Ν. Ιωνία
 


Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις του έργου «Ο Ανθρωπάκος» του Δημήτρη Χορν προσφέροντας άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση στο θεατρόφιλο κοινό, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή στις 8.00 μ.μ.

Σε ένα κλίμα μεταμόρφωσης και αλλαγής, το έργο «Ο Ανθρωπάκος» πραγματεύεται και τον έρωτα, αναδεικνύοντας τις συγκρουσιακές του μορφές, τον αμοιβαίο και τον ανεκπλήρωτο. Η εκπλήρωση της επιθυμίας συγκρούεται με τη διάχυτη μοναξιά που διέπει κάθε «ανθρωπάκο» σε κάθε εποχή, μια μοναξιά που ενσαρκώνεται στον ρόλο του Σταμάτη. Η δύναμη όμως του απόλυτου έρωτα, σαν μαγικό ραβδάκι, μετατρέπει τον Σταμάτη από ανθρωπάκο σε ήρωα, από καταστροφέα σε λυτρωτή, άξιο εκπρόσωπο του ηρωισμού και της υπέρβασης. Με κινητήρια δύναμη τον έρωτα και την ανιδιοτελή αγάπη, έρχεται αντιμέτωπος με τις αξίες του και μέσα από μια φαινομενική ηθική κρίση εξυμνείται ο άνθρωπος στο μεγαλείο του.


Σε μία σύγχρονη Ελλάδα, που η υπέρβαση και η ανατροπή αποτελούν εθνικό αίτημα, το θεατρικό έργο ο Ανθρωπάκος καθίσταται όχι μόνο επίκαιρο αλλά και άκρως διδακτικό υπενθυμίζοντας μας ότι η μεταμόρφωση είναι επιλογή.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Συνοδή Φουκαλά, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Δήμητρα Κυρατσούδη, Άννα Παρασκευά, Σπύρος Χαλκιάς, Μαρία Μπουρμπούλια, Δημήτρης Πανταζής.

Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας-οδός Σταδίου).

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045