Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δράκοι του νερού στα Κανάλια



Την Παρασκευή 27 Ιουλίου ξεκινά το φεστιβάλ αφήγησης «Λάλον ϋδωρ» στα Κανάλια. Στις 21.00 μ.μ. από τον Στέλιο Πελασγό θα ακουστούν «Στοιχειά και δράκοι του νερού» στα Κανάλια, στην βρύση Χατζηδήμου, ένα νεώτερο μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής που οι κάτοικοι συνδέουν ακόμη με θρύλους και παραδόσεις. Την παράσταση αφήγησης θα συνοδεύει με το κανονάκι της η Δομνίκη Μαυρίδου.

Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι των Καναλίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον γνωστό αφηγητή που θα τους ταξιδέψει πίσω στον κόσμο των θρύλων και των ονείρων, τότε που οι λαϊκή παράδοση έδινε σώμα και φωνή στην αγωνία, τον ενθουσιασμό, τον φόβο, την ελπίδα με εικόνες και ιστορίες όπου τα στοιχειά συναντούσαν πεντάμορφες βασιλοπούλες κι ο βασιλιάς ζούσε λίγο πιο έξω από το χωριό του καθενός.

Πριν από την παράσταση θα υπάρχει πεζοπορική αφήγηση από την Κάτω Κερασιά στο Κερασιώτικο Ρέμα. Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 18.00 μ.μ. από τον Βόλο (περίπτερο ΕΟΤ, πλατεία δημαρχείου) για να μεταφέρει τους συμμετέχοντες στην πεζοπορία και έπειτα θα τους πάει στα Κανάλια για την παράσταση και το βράδυ πίσω στον Βόλο.

Οι νύχτες του καλοκαιριού θα γεμίσουν ιστορίες και θαυμαστές λέξεις, δέντρα και κρήνες μέσα από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ που θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία ανάσα του καλοκαιριού.

Πληροφορίες φεστιβάλ: 6984601515, www.rigas-feraios.gr/ και www.storytelling.gr