Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Antonio Gades - "Carmen" και "Bolero"



Το συγκρότημα του κορυφαίου χορευτή, χορογράφου και πρώτου καλλιτεχνικού διευθυντή του Ballet Nacional de Espana, Antonio Gades, θα συμπράξει με τον σπουδαίο Iσπανό χορευτή Sergio Bernal, principal dancer του Ballet Nacional de Espana και κάτοχο του βραβείου του καλύτερου νέου χορευτή παγκοσμίως για το 2012.
Η μεταφορά της Carmen ως μουσικής, χορευτικής και ταυτόχρονα θεατρικής παράστασης στη σκηνή συνέπεσε με τη στιγμή που ο διάσημος σκηνοθέτης Carlos Saura ολοκλήρωνε την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία με τον Αntonio Gades διάσημο Iσπανό χορευτή, χορογράφο και πρώτο Kαλλιτεχνικό Διευθυντή του Βallet Nacional de España (BNE). Η τεράστια επιτυχία της ταινίας οδήγησε τους δυο άνδρες στην υλοποίηση της απόφασης αυτής. Μία παράσταση που έχει υμνηθεί για την πρωτοπορία της και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.
Σύμφωνα με την άποψη του Αntonio Gades η Carmen δεν υπήρξε στη ζωή της ούτε σατανική γυναίκα, ούτε δολοφόνος των ανδρών, αλλά μια τίμια, ειλικρινής και ελεύθερη γυναίκα, η οποία όταν αγαπούσε το έλεγε και όταν έπαυε να αγαπά επίσης το ομολογούσε με θάρρος και παρρησία.
Ο Antonio Gades, πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ballet Nacional de España (BNE) υπήρξε ένας πολύ μεγάλος χορευτής και χορογράφος.

Στην παράσταση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, συμμετέχουν: 4 χορευτές σολίστ – principal dancers – 25 χορευτές, 5 τραγουδιστές και 2 μουσικοί – κιθαρίστες.
Eνα ρεσιτάλ επιδεξιότητας και ισπανικού πάθους συνοδευόμενος από τη μαγευτική μουσική του Bolero και σε χορογραφία του P. Pozo θα δώσει ο Sergio Bernal με χορογραφία που απογειώνει το ταμπεραμέντο και τη δύναμη αυτού του νέου καλλιτέχνη.



15 Σεπτεμβρίου 2013 | Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη: 75 €, Α' Ζώνη: 60 €, Β' Ζώνη: 50 €, Γ΄ Ζώνη: 40 €, Δ' Ζώνη: Άνω Διάζωμα 25 €, Φοιτητικό - Ανέργων (Άνω Διάζωμα) 15 €

Προπώληση: Καταστήματα PUBLIC, Ταμεία: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) TICKETERVICES
Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr, Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567
Κρατήσεις – πληροφορίες: ΕΛΒΑ τηλ.: 210 6728080 www.elvaevents.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μετρό Ακρόπολη