Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Έφυγε" στα 83 του ο Γάλος συγγραφέας Ζεράρ Ντε Βιλιέ




Πέθανε σε ηλικία 83 ετών στο Παρίσι ο γάλλος συγγραφέας Ζεράρ Ντε Βιλιέ, δημιουργός των διάσημων μυθιστορημάτων της σειράς SAS, "από επιπλοκές μίας νόσου από την οποία υπέφερε χρόνια", ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ο δικηγόρος του Ερίκ Μορέν.


Ο γάλλος συγγραφέας γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1929 στο Παρίσι, όπου και πέθανε σήμερα, «από επιπλοκές μίας νόσου από την οποία υπέφερε χρόνια». Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Twitter ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν η επιθυμία του πελάτη του.

Σύμφωνα με το "skai.gr", ο Ζεράρ ντε Βιλιέ έγινε παγκοσμίως διάσημος χάρη στη σειρά κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων SAS, με πρωταγωνιστή τον περίφημο Αυστριακό πρίγκηπα και πράκτορα της CIA, Μάλκο Λίνγκε - «με τα χρυσά μάτια». Επί 50 χρόνια, ο ντε Βιλιέ έγραφε 4 με 5 βιβλία τον χρόνο, τα οποία γίνονταν αμέσως μπεστ-σέλερ σε όλο τον κόσμο.

"Τα βιβλία είναι παράξενα υβρίδια: ευπώλητa μυθιστορήματα λαϊκής κατανάλωσης, τα οποία χρησίμευαν επίσης σαν βάσεις πληροφοριών για κατασκοπευτικές ομάδας ανά τον κόσμο...» γράφουν οι New York Times. « O Ντε Βιλλιέ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του «καλλιεργώντας» πράκτορες και διπλωμάτες, οι οποίοι έδειχναν να απολαμβάνουν το γεγονός ότι η ζωή και η δράση τους παρουσιαζόταν - καμουφλαρισμένη - σε δημοφιλέστατα μυθιστορήματα..."

Τα βιβλία του Ντε Βιλλιέ συχνά περιείχαν πληροφορίες γύρω απο τρομοκρατικές δράσεις, κατασκοπείες και πολέμους οι οποίες δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ άλλοτε.

Η σειρά "SAS» έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, έχει πουλήσει περισσότερα απο 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των μπεστ-σέλερ όλων των εποχών, δίπλα στον Τζέιμς Μπόντ του Ιαν Φλέμινγκ. Επίσης, η SAS είναι η σειρά με τη μεγαλύτερη διάρκεια η οποία έχει ποτέ γραφτεί απο έναν συγγραφέα.