Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Οταν ο χορός βγαίνει νικητής...
Δύο παραστάσεις από τη χοροθεατρική ομάδα Δαγίπολη

 
Aνθρωπος, υλικό, γη: Με αυτά τα τρία στοιχεία ως αφετηρία, η ομάδα χοροθεάτρου «Δαγίπολη», στην οποία συμμετέχουν και άτομα με κινητικό πρόβλημα, παρουσιάζει τη «HUMAterra». Το θέαμα αναφέρεται στην αιώνια σχέση του ανθρώπου με το χώμα και τη γη, αλλά και με τα υλικά είτε ως πρώτη ύλη είτε επεξεργασμένα τεχνολογικά κι έτσι γίνονται ακόμα και προέκταση του ανθρώπινου σώματος.
Στην παράσταση ο χορός και η κίνηση δένουν με τις φωνές και τις μουσικές δημιουργών όπως ο Ψαραντώνης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη. Αφηγήτρια είναι η ηθοποιός Χρύσα Παπά. Τη χορογραφία συνυπογράφουν ο Γιώργος Χρηστάκης και ο Ρενάτο Τζανέλλα.

Εχουν προγραμματισθεί δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 10 και 11 Απριλίου, ενώ θα δοθούν και δύο παραστάσεις στο θέατρο Κάππα (16-17/4). Για τη συνέχεια έχει προβλεφθεί περιοδεία στο Μιλάνο (Piccolo Τeatro, στις 23 και 24 Απριλίου) και τη Ρώμη (θέατρο Elsa Morante), στις 29 και 30 Απριλίου. Στα μέσα Μαΐου η «HUMAterra» θα παρουσιασθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Το χοροθέατρο «Δαγίπολη» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2004 στην Αθήνα από τον Γιώργο Χρηστάκη, ο οποίος είναι ο ίδιος άτομο με κινητική αναπηρία. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποια αναπηρία. Στα δέκα χρόνια της πορείας του έχει παρουσιάσει περισσότερες από 100 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και αξιόλογες συνεργασίες.


ΠΟΤΕ & ΠΟΥ


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Banquet, στις 21.00. Εισιτήρια 25 - 20 - 15 ευρώ.
Θέατρο Κάππα, στις 21.00. Εισιτήρια 18 - 14 - 10 ευρώ. Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 20 λεπτά.
* Στο πλαίσιο του προγράμματος Biomechanics -Humaterra θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο ημερίδα με θέμα «Το διαφορετικό στην τέχνη», την Τετάρτη 10/4 από τις 9.30 ως τις 14.30.