Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η «Μήδεια» στην Κορόπη Μηλεών

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 9 μμ, στην αυλή του Παιδικού Σταθμού



Την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 9,00 μμ, στην αυλή του Παιδικού Σταθμού της Κορόπης ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών, σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Σύμφωνα με το σημείωμα που υπογράφει ο πρόεδρος του Εκπολ/κού Συλλόγου Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών κ. Δημ. Ψαράς, «ο αρχαίος μύθος για την τραγική ιστορία του μυθικού ήρωα και αρχηγού της αργοναυτικής εκστρατείας Ιάσονα και της συζύγου του Μήδειας, που ο μέγας τραγικός ποιητής μετουσίωσε σε κορυφαίο τραγικό θεατρικό έργο, που πρωτοπαίχθηκε στην αρχαία Αθήνα το 431 π.χ., αναβιώνει στην αυλή του Παιδικού Σταθμού της Κορόπης.

Ο Ιάσονας φεύγοντας με την Αργώ από την Κολχίδα για την Ιωλκό, με λάφυρο το χρυσόμαλλο δέρας, παίρνει μαζί του ως γυναίκα του και τη Μήδεια, μάγισσα, κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη. Στην Ιωλκό ο θείος του Βασιλιάς Πελίας δεν του παραδίδει το θρόνο, όπως του είχε υποσχεθεί αν του έφερνε το χρυσόμαλλο δέρας και τελικά ο Ιάσονας εκδιώκεται και καταφεύγει στην Κόρινθο μαζί με τη Μήδεια. Εκεί παίζεται το τέλος της τραγικής ιστορίας, καθώς ο Ιάσονας μνηστεύεται την Γλαύκη, κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου.


Η απατημένη Μήδεια μη μπορώντας να αντέξει την προσβολή, σκοτώνει τα παιδιά τους Φέρητα και Μέρμερο και με άρμα, που το σέρνουν φτερωτοί δράκοντες, χάνεται στους αιθέρες».