Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αποσπερίδα μικρασιάτικων αφηγήσεων στο Αερινό ...


Την Πέμπτη 23/8 στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αερινού στις 21.00. μ.μ. θα ξαναζωντανέψει μια αποσπερίδα, μια βραδιά με ιστορίες και αναμνήσεις όπως οι βραδιές στα χωριά και τις πολιτείες της Μικρασίας και αργότερα των προσφυγικών συνοικισμών με τίτλο «Μάνα Μικρασία, δεν ήπιαμε το νερό της λησμονιάς».

Ο γνωστός αφηγητής και ερευνητής της προφορικής παράδοσης Δρ. Στέλιος Πελασγός ο οποίος έχει σμυρναίικη καταγωγή θα αφηγηθεί ιστορίες και παραμύθια από την Μικρασία. Μαζί του πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς που θα θυμηθούν τον ιδιαίτερα κεντημένο ιωνικό λόγο των πατεράδων και των παππούδων τους.

Την Τετάρτη 22/8 θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι συγκέντρωση και ανάδειξης μικρασιάτικων ιστοριών και μαρτυριών στις 19.00 στο Βελεστίνο (ΚΑΠΗ) για να προετοιμαστεί αυτή η παράσταση και καλούνται όσοι μικρασιάτες το επιθυμούν να έλθουν και να μοιραστούν τα λόγια και τις ιστορίες τους.

Οι εκδηλώσεις ανήκουν στο φεστιβάλ αφήγησης Λάλον Ύδωρ που διοργανώνεται από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Πληροφορίες: 6984601515, www.rigas-feraios.gr και 6945155340, www.storytelling.gr