Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Πολιτιστικό καλοκαίρι στη Μαγνησία

Ο «χάρτης» των προγραμματισμένων εκδηλώσεων των επόμενων ημερών…


«Αέρας πολιτισμού» πνέει στη Μαγνησία κάθε καλοκαίρι και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, ενώ πέρα από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εταιρειών κυρίως σε χώρους του Βόλου, πολλές είναι οι δράσεις πολιτισμού που αναπτύσσονται και φέτος, σε πολλά σημεία ακόμη της Μαγνησίας.

Πρωτεργάτες των πρωτοβουλιών, κυρίως εθελοντές, εξωραϊστικοί και εκπολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν και να ενισχύσουν τον τόπο τους, αλλά και να διασκεδάσουν τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες.

Ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων έγινε από την αρχή
σχεδόν του καλοκαιριού, και η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», το «ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ 102,5» και το www.magnesianews.gr, έχουν καλύψει κατά το δυνατόν καλύτερα, τις σχετικές αναφορές, τόσο για την έμμεση επιβράβευση των πρωτοβουλιών, όσο και για την πλήρη ενημέρωση αναγνωστών και ακροατών.

Ενδεικτικές είναι οι εκδηλώσεις που ακολουθούν στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ και οι οποίες έχουν προγραμματιστεί από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, σε διάφορα σημεία, κυρίως του Πηλίου (αναφέρονται οι εκδηλώσεις των φορέων που φρόντισαν να μας ενημερώσουν με σχετικό δελτίο τύπου).

«Φιλιππίδεια» Μηλιές

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών Πηλίου «Γρηγόριος Κωνσταντάς» πραγματοποιεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Φιλιππίδεια» στη μνήμη του Μηλιώτη δασκάλου του γένους Δανιήλ Φιλιππίδη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, προβλέπεται ακόμη:

Παρασκευή 10 Αυγούστου, ώρα 9.30μ.μ., πλατεία Μηλεών, ρεμπέτικη βραδιά με την «Αργώ» του Θοδωρή Κουτσοβαγγέλη.
Κυριακή 12 Αυγούστου, ώρα 9.30μ.μ., Παραλία Κορόπης (μπροστά απ’ το εστιατόριο «Η ΚΑΔΗ»), λαϊκή βραδιά με την ορχήστρα του Στάθη Μιλάνου.

Δευτέρα 13 Αυγούστου, ώρα 9μ.μ., Αίθουσα Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών, παρουσίαση του λευκώματος του συγγραφέα- ερευνητή Νίκου Παπαθεοδώρου «Ο ζωγράφος Θεόφιλος στις Μηλιές του Πηλίου- γνωστά και άγνωστα έργα του».

Τετάρτη 15 Αυγούστου, ώρα 9.30μ.μ., Καφέ «Καρποφόρα» Μηλιές, βραδιά έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.
Πέμπτη 16 Αυγούστου, ώρα 9.15μ.μ., Πλατεία Μηλεών, 12η Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων, παραδοσιακό πανηγύρι με το μουσική σχήμα «ΘΑΜΥΡΙΣ».

Παρασκευή 17 Αυγούστου, ώρα 9μ.μ., Προαύλιο Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών, Καραγκιόζης για μικρούς και μεγάλους «Ο Γάμος του μπάρμπα Γιώργου» από το θέατρο σκιών του Δήμου Βουγιούκα. Ώρα 10μ.μ. Παραλία Κορόπης (μπροστά απ’ το εστιατόριο «Η ΚΑΔΗ»), μουσική βραδιά με έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.

Μηλιές- Σταθμός

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτου Πασχαλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου, ώρα 9.15 μ.μ. στο Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μηλεών.
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση 12 € - Ταμείο 15 €. Πληρ. στα τηλέφωνα: 6973327998- 6976102869- 6973431572- 6972178754.

Μηλίνα, Χόρτο, Πάου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που οργανώνει και φέτος το Ίδρυμα Αγγελίνη- Χατζηνίκου στη Μηλίνα, το Χόρτο αλλά και το Μοναστήρι στην Πάου.
Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:
Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου στις 11 Αυγούστου, Μονή Πάου, 21:00
συναυλία με τραγούδια Κουγιουμτζή, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι κ.α.
Γιάννης Καρκάλας, εναρμονίσεις και διεύθυνση Κερασία Σιάρα, συνοδεία πιάνου

* «Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο» στις 13 Αυγούστου, Υπαίθριο Θέατρο, 21:00 τρισδιάστατο θέατρο σκιών για παιδιά και ενηλίκους Paramana Puppet Theater.
* «Ταξίδια στων παραμυθιών τη ράχη» στις 16 Αυγούστου, Δημοτικό Σχολείο Μηλίνας, 21:00 λαϊκά παραμύθια σοφίας τους χθες για ανήσυχους ανθρώπους του σήμερα Δημήτρης Προύσαλης, αφήγηση

Για περισσότερες πληροφορίες: Κοινωφελές Ίδρυμα “Γ. Αγγελίνης - Πία Χατζηνίκου” τηλ: 24230 65246 www.horto2012.com info@horto.net

Άγιος Βλάσιος

* Έκθεση φωτογραφίας της Βασιλικής Τράκη με θέμα "Οι παλιές μας οι αυλόπορτες" με υλικό από τον τόπο καταγωγής της, τα Άνω Πεδινά του Ζαγορίου Ηπείρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 2100,& ηέκθεση θα διαρκέσει έως και τις 20 Αυγούστου.
* Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων , το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 21.30, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Σύλλογος Κρητών Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Μικρασιατών "Το Εγγλεζονήσι" και οι ομάδες του Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου.

Αργαλαστή

Σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής, στις 21.30 θα γίνουν χοροί από τα χορευτικά τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς- Δράκειας, ενώ θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Εννέα όγδοα».

Το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τα συγκροτήματα «Red Wine Band» και «Μουσικά Μαντάτα».

Τσαγκαράδα

Έκθεση με τίτλο «Μαγικό βουνό» με ζωγραφική, κεραμική, painting, potery, της Κερασίας Ντάτσιου και της Ζίνας Διακομή θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 10 Αυγούστου 2012 έως 28 Αυγούστου στην Τσαγκαράδα. Η έκθεση θα γίνει στο καφέ Aleka. Ώρες λειτουργίας έκθεσης από 18.30 – 23.00. Πληροφορίες email: kerasia.ntatsiou@gmail.com, diakomisynodi@yahoo.gr

Κορόπη Μηλεών

Σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 9,00 μμ, στην αυλή του Παιδικού Σταθμού της Κορόπης ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών, σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Καλά Νερά

Ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών, διοργανώνει συναυλία στο χώρο της προβλήτας με τον Νίκο Παρθένη, τον Ζαφείρη Κουκουσέλη και την καλλιτεχνική τους ομάδα, με τον τίτλο «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ … ΡΟΔΟΝ ΕΛΠΙΔΑΣ», αυτή τη φορά στο χώρο της προβλήτας των Καλών Νερών, το Σάββατο 11 Αυγούστου. Έναρξη στις 21.30 μ.μ.».

«Μύλος» Αγ. Κυριακής Τρικερίου

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 ο Σύλλογος ''Εν Τρικερίω'' στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του, διοργανώνει Συναυλία- Party στην τοποθεσία ''Μύλος'' στην Αγία Κυριακή Τρικερίου, με θέα τον νυχτερινό Παγασητικό. Το Party αρχίζει στις 8μ.μ. με μουσικές επιλογές του Γιώργου Μπακίρη και κορυφώνεται με ένα ξέφρενο live από τη «Μπάντα του Μύλου 1927 της Λάρισας».

Ξινόβρυση- Ποτιστικά

Ένα πλήθος εκδηλώσεων προγραμματίστηκε στην Ξινόβρυση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξινόβρυσης. Πιο συγκεκριμένα:
Παρασκευή 10/8:Λαικοπαραδοσιακή Βραδιά στις 10:00μμ στην πλατεία της Ξινόβρυσης. Με τους: Μαρίνα Σαμαρά Μπαρούτα ,Κώστα Καραδέμητρο, Νίκο Κερασιώτη Δημήτρη Τρουμπουτζά, Χρήστο Κούσια. Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 11/8:Beach party για την νεολαία με τον Αποστόλη Μόσιο να παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο " Μία Αρχή " και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών στις 11:00μμ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Ποτιστικά Ξινόβρυσης στο CLIMAX. Είσοδος 5€

Κυριακή 12/8:Θέατρο σκιών για μικρούς και μεγάλους από τον Δήμο Βουγιούκα που παρασουσιάζει τον «Γάμο του Μπάρμπα Γιώργου και ο Γκαραγκιόζης νύφη» στις 9:30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Παλιό Σχολείο. Είσοδος 3€
Δευτέρα 13/8: «Ταξίδι στων Παραμυθιών την Ράχη». Λαϊκά παραμύθια για παιδιά και μεγάλους από 6-106 ετών. Στην αφήγηση ο Δημήτρης Β. Προύσαλης στις 9:00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Παλιό Σχολείο. Είσοδος ελεύθερη.

Πλατανιάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι φίλοι του Πλατανιά» διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, beach party στην παραλία του Πλατανιά το Σάββατο 11 Αυγούστου από τις 10 το βράδυ.

Γιορτή Ελιάς στη Δράκεια

Ο Δήμος Βόλου (Δημοτική Ενότητα Αγριάς Αρτέμιδας) σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δράκειας, τον Αναπτυξιακό και Πολιτιστικό Σύλλογο Δράκειας «Η Δράκεια» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δράκειας διοργανώνουν τη Γιορτή Ελιάς από τις 11 έως και τις 13 Αυγούστου 2012.
Σάββατο 11/8/2012: Εξωκλήσι Αγίου Σπυρίδωνα (πρωί) Πανηγυρική Θεία Λειτουργία .Παραδοσιακή γιορτή με νταούλι, ζουρνά και χορούς από το χορευτικό τμήμα της Δ.Ε. Δράκειας, αμέσως μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας. Κέρασμα του καθιερωμένου ρεβιθόριζου (το μεσημέρι). Κεντρική Πλατεία
Έκθεση για την ελαιοκαλλιέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της τριήμερης γιορτής.

Αμαλιάπολη

Γιορτή ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου στις 9:15 το βράδυ, στο προαύλιο του Λιμεναρχείου Αμαλιάπολης. Θα υπάρχουν γευστικές απολαύσεις και πλούσια χορευτικά.