Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Kinitiras Choreography Lab

Ο Κινητήρας θα φιλοξενήσει τις παρουσιάσεις των projects των συμμετεχόντων του 3ου Kinitiras Choreography Lab



To 3o Lab φιλοξενεί όχι μόνο διεθνείς διδάσκοντες αλλά και διεθνείς συμμετέχουσες από το Πουέρτο Ρίκο, τις ΗΠΑ, την Σκοτία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον ανταλλαγής πρωτόγνωρο για τα ελληνικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι Αγγελική Στρατή, Λήδα Τακτικού, Ερσίλια Υποφάντη, Marielys Burgos, Thania Acaron και Kiani del Valle παρακολούθησαν καθημερινές διδασκαλίες για 4 εβδομάδες από τους διεθνείς καλλιτέχνες-ερευνητές Ana Sanchez-Colberg (βασική μέντορας και σχεδιάστρια του Lab), Κυριάκο Σπύρου, Robert Clark, Michael Klien και Roberto Olivan . Παράλληλα είχαν χρόνο ανεξάρτητης έρευνας, καταλήγοντας στη δημιουργία και οργάνωση ενός ανεξάρτητου και μοναδικού για την κάθε μια project.

Το Kinitiras Choreography Lab αποσκοπεί στο να καταστήσει διαθέσιμο το χρόνο, το χώρο και την υποστήριξη ενός μέντορα, προκειμένου οι καλλιτέχνες να καταφέρουν να αναρωτιούνται και να πειραματίζονται, να αναπτύσσουν διάλογο με άλλους καλλιτέχνες, όπως επίσης και να έρχονται σε επαφή με νέες πρακτικές και συζητήσεις πάνω στο χορό. Το Lab επιδιώκει να γαλουχήσει καλλιτέχνες που είναι ικανοί να συμβαδίσουν με τα τρία χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής: ιδέες, πρακτική και ανάλυση, τα οποία είναι αμοιβαία αλληλοεξαρτώμενα στον καλλιτεχνικό πειραματισμό.

Οι Η παράσταση αποτελεί την κορύφωση της ερευνητικής διαδικασίας του Lab και συμβολίζει την αρχή της περαιτέρω καλλιτεχνικής ανάπτυξης των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό.

Η ερευνητική διαδικασία θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο, αφού το Kinitiras Choreography Lab σε συνεργασία με τον Τομέα Χορού του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος-DEREE θα διοργανώσει το πρώτο PROFESSIONAL CHOREOGRAPHIC DEVELOPMENT PROJECT από τις 3-14 Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το επόμενο στάδιο έρευνας για τους παλιούς και νέους συμμετέχοντες του Lab, όπου θα τους προσφερθεί δωρεάν studio και τεχνικός εξοπλισμός για 2 εβδομάδες, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο School of Fine and Performing Arts Festival 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε: http://kinitiraschoreolabsummer2012.blogspot.gr/


Σάββατο 11 Αυγούστου 2012, Ώρα: 21.15

Διάρκεια: περίπου 50'

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση των θέσεων 210 9248328


Κινητήρας studio, Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα 11742
Τηλ: 210.9248 328
email: info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook: Kinitiras Studio
Twitter: kinitirastudio


Dancetheater.gr