Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Χορευτές του Βορρά - “επιμένω…” / 47α Δημήτρια (Θεσ/νίκη) 

Οι Χορευτές του Βορρά ομάδα σύγχρονου χορού με έδρα τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν την καινούργια τους παραγωγή “επιμένω…” στις 30 Σεπτεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Κ.θ.Β.Ε) στα πλαίσια των «Δημητρίων» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Παπαδοπούλου (υπότροφος της Βασ. Ακαδημίας χορού του Λονδίνου ) και σε χορογραφία του Παναγιώτη Αργυρόπουλου οι Χορευτές του Βορρά δοκιμάζουν να ταξιδέψουν σε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Το «επιμένω…» είναι η αποκάλυψη μιας διαφορετικής διαδρομής, με νέους αισθητικούς όρους, από αυτήν που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα. Επιχειρούν να αναδείξουν ότι η καθαρή ευθεία ματιά πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη, στη πορεία της ζωής, με την αυστηρή απουσία κάθε περιττού στοιχείου, μας βοηθά να επικεντρωνόμαστε στην ουσία της.

Ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος είναι μόνιμος συνεργάτης της ομάδας ως χορευτής και χορογράφος. Έχει χορογραφήσει για τους Χ.τ.Β. το 2004&2007 τις παραγωγές “Keep your distance” και “Session 1”.



Συντελεστές

Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Tατιάνα Παπαδοπούλου
Χορογραφία: Παναγιώτης Αργυρόπουλος
Χορευτές – Ερμηνευτές : Ιωάννα Αποστόλου, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Κατερίνα Λιόντου, Γιάννης Πολύζος
Μουσική : Τηλέμαχος Μούσας
Ενδυματολόγος: Στέφανος Μάλαμας
Ευγενική χορηγία κατασκευής κοστουμιών η εταιρεία MED
Eπίσημος χορηγός της ομάδας WIND


30 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων : 10 και 5 ευρώ
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Κ.Θ.Β.Ε.


Dancetheater.gr