Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αφαιρετική «Hora» στη Θεσσαλονίκη, από τον Οχάντ Ναχαρίν


Ο πρωτοπόρος χορογράφος παρουσιάζει το νέο του έργο στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης.

Τον συνοδεύει η φήμη του εκκεντρικού. Ο χορογράφος Οχάντ Ναχαρίν πάντα έχει κάτι καινούριο να πει, άλλοτε προκαλώντας με την τόλμη του, άλλοτε εντυπωσιάζοντας με τις φρέσκες ιδέες του.
Αυτή τη φορά η έκπληξη που μας ετοιμάζει έχει το αινιγματικό όνομα «Hora». Και αναφέρεται σε έναν λαϊκό χορό του Ισραήλ τον οποίο χόρευαν οι χορικοί έπειτα από μία σκληρή ημέρα δουλειάς στα χωράφια τους. Αυτός, βεβαίως, ο χορός είναι η αφορμή: στην πραγματικότητα το έργο «οδηγεί τη μοναδική χορευτική γλώσσα του δημιουργού του ακόμη πιο μακριά, σε μια περιοχή της αφαίρεσης, όπου η κίνηση αποτελεί σχεδόν αναλυτική διαδικασία και η διάδραση με τη φράση που την ακολουθεί μοιάζει να αντλεί τη δύναμή της από αυθαίρετες πηγές». Με λίγα λόγια ο Ναχαρίν θα καταφέρει να συζητηθεί και αυτή τη φορά, παρουσιάζοντας ένα παζλ στο οποίο το εγκεφαλικό θα παίζει παράξενα παιχνίδια με το αισθητικό και _αυτό και αν είναι σίγουρο_ το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα θα είναι για άλλη μία φορά εξαιρετικά υψηλό. Τον αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.
Info

23 Σεπτεμβρίου 2012
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των 47ων Δημητρίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1). Ώρα: 21.00. Τα εισιτήρια στοιχίζουν από 40 ως 15 ευρώ (τα μαθητικά και τα φοιτητικά).