Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

«Ο Τζιμ το Τζιτζίκι» στο Βόλο


Η παράσταση «Ο Τζιμ το Τζιτζίκι» του Ευγένιου Τριβιζά περιοδεύει τα φεστιβάλ και τις πόλεις όλης της Ελλάδας, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Βόλου, στις 8:30 το βράδυ.



«Σαράντα λαχταριστά σπυριά ροδιού, ένας δαιμόνιος κυνηγός ταλέντων, δύο μυρμήγκια χωρίς ούτε ένα φίλο που ετοιμάζονται για τον χειμώνα που θα κρατήσει έναν αιώνα, μια ασύλληπτη συμμορία κακοποιών, δύο εύπορες κότες με τζακούζι στο κοτέτσι και ένα ανέμελο τζιτζίκι, βιρτουόζος του μαντολίνου.

 Ο Ευγένιος Τριβιζάς ξεκινά με αφετηρία των Αισώπειο μύθο του Τζίτζικα και του Μέρμηγκα και δημιουργεί μια δική του ανατρεπτική, συναρπαστική εκδοχή στο βιβλίο του «Ο Τζιμ το Τζιτζίκι».

 Το παραμύθι γίνεται θεατρική παράσταση από τον «Θίασο ’81» –παρουσιάστηκε το χειμώνα που μας πέρασε στην Αθήνα- και τώρα περιοδεύει.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης γράφει 15 τραγούδια ειδικά για την παράσταση, στην οποία τα παιδιά έχουν ενεργή συμμετοχή, βιώνοντας έτσι τη διαδραστική εκδοχή του θεάτρου. Όσο για τον Ευγένιο Τριβιζά δε χρειάζονται συστάσεις.

Ο μεγαλύτερος παραμυθάς των καιρών μας, μαιτρ των ανατροπών και της μεταμοντέρνας ανάγνωσης αυτού που γνωρίζουμε ως παραμύθι, φτιάχνει περίτεχνες ιστορίες για παιδιά, οι οποίες στην ουσία τους όμως έχουν πολλά να διδάξουν και στους μεγάλους…