Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η Φιόνα Σω στη Μικρή Επίδαυρο στις 3 και 4 Ιουλίου
Η γνωστή ηθοποιός συνεργάζεται με τη σκηνοθέτιδα του «Μάμα Μία» Φιλίντα Λόιντ


Η διάσημη ιρλανδή ηθοποιός Φιόνα Σω 3

Με τη Φιλίντα Λόιντ, σκηνοθέτιδα του εισπρακτικού κινηματογραφικού θριάμβου «Μάμα Μία» και της οσκαρικής «Σιδηράς Κυρίας» με πρωταγωνίστρια Μέριλ Στριπ, συνεργάζεται η διάσημη ιρλανδέζα ηθοποιός Φιόνα Σω για τη φεστιβαλική παράσταση που θα παρουσιάσει στη Μικρή Επίδαυρο στις 3 και 4 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του ποιήματος του βρετανού Σάμιουελ Κόλριτζ «The Rime of the Ancient Mariner» το οποίο εν προκειμένω θα παρουσιαστεί με τη συμβολή του χορογράφου Κιμ Μπράντστραπ: ενός δημιουργού του οποίου η προγενέστερη κινηματογραφική παιδεία - έκανε σχετικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης προτού συνεχίσει με σύγχρονο χορό στο Λονδίνο- είναι αναγνωρίσιμη στις χορογραφικές του αναζητήσεις.

Για τη νέα της εμφάνιση στο Φεστιβάλ- είχε προηγηθεί η Γουίνι στις μπεκετικές «Ευτυχισμένες Μέρες»- η Φιόνα Σω επέλεξε ένα από τα γνωστότερα ποιήματα του Κόλριτζ (1772-1834) το οποίο γράφτηκε στο διάστημα 1797-1798. Ιδρυτής του κινήματος του βρετανικού Ρομαντισμού, ο Κόλριντζ ανήκε στον κύκλο των λεγόμενων Lake Poets ενώ το κριτικό του έργο ειδικά επάνω στον Σαίξπηρ άσκησε μεγάλη επιρροή.