Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ετοιμαστείτε: πλησιάζει το 4ο Athens Fringe Festival

Το «Athens Fringe Festival» πριν ανοίξει τις πύλες του καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες, ομάδες, ακτιβιστές, ΜΚΟ να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 14 Μαΐου, προκειμένου να είναι ο στόχος πλέον της διοργάνωσης πιο προσβάσιμος στο κοινό. Τι σημαίνει αυτό; Δωρεάν είσοδος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο στόχος για φέτος είναι ιδιαίτερα σημαντικός και καινοτόμος: η συγκέντρωση 30.000 ευρώ από τη βάση, δηλαδή από όλους, μέσω της τεχνικής του crowd funding. Το 50% του ποσού θα καλύψει μέρος του κόστους της διοργάνωσης και το 50% θα δοθεί στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Εάν αυτό επιτευχθεί η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό ( www.fringenet.gr/funding ).

Αναλυτικότερα το «Athens Fringe Network» στηρίζει τη δράση του σε 4 βασικούς πυλώνες:

1.

www.fringenet.gr/live

Το γνωστό από τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις φεστιβάλ, συνεχίζει, ως «Live» πλέον, να αποτελεί το κυρίαρχο πεδίο έκφρασης και συνάντησης της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας με το κοινό της πόλης. Βασική αρχή που διαφοροποιεί το Fringe Live από άλλες διοργανώσεις είναι ότι παραμένει μία non-curated διοργάνωση, ανοιχτή σε όλους τους καλλιτέχνες. Κάθε χρόνο δεκάδες κοινότητες, καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές, εξετάζουν την ιδέα μιας πιο ενεργής συσσωμάτωσής τους και την πιθανότητα δημιουργίας ενός ιστού αποτελούμενου από τα μεμονωμένα κύτταρα.

Φέτος το επιμελημένο πρόγραμμα του Athens Fringe Live 2012 «Small is beautiful» εξετάζει το ζήτημα των κοινοτήτων, ως μοντέλου δομής και λειτουργίας κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων, με προσεγγίσεις από καλλιτέχνες, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς ερευνητές και καθηγητές. Στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενηθούν ομάδες που ακολουθούν αυτό το μοντέλο λειτουργίας, με σκοπό την παρακολούθηση της δουλειάς τους και την «αναζήτηση» της εμπειρίας τους.


Στόχος για το φετινό «Athens Fringe Live» είναι η ελεύθερη είσοδος για το κοινό σε όλες τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές δράσεις, σε όλους τους χώρους και για όλες τις ημέρες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιχειρήθηκε τα έξοδα της διοργάνωσης του Athens Fringe Live να καλυφθούν από την συνεισφορά όλων μας (crowd funding). Τα μισά από τα έσοδα θα καταβληθούν απευθείας στους καλλιτέχνες και τα άλλα μισά για την κάλυψη των αναγκών της διοργάνωσης.

Στην περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος του να συγκεντρώσουν οι διοργανωτές τα απαραίτητα έξοδα για τη υλοποίηση της διοργάνωσης, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχει ένα ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο, της τάξης των 5 ευρώ, με το οποίο το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις δράσεις της ημέρας σε όλους τους χώρους διεξαγωγής.


2.

3.

4. Ενώ ο τέταρτος και τελευταίος πυλώνας βασίζεται στο


Ενίσχυση του Athens Fringe/crowd funding στο www.fringenet.gr/funding .


Related Articles on click@life