Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Eθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας.



To Eθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας - ο κυριότερος εκπρόσωπος της περίφηµης Αγγλικής Σχολής Μπαλέτου παγκοσµίως - θα εμφανιστεί για δύο μοναδικές παραστάσεις την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (English National Ballet, ή ΕΝΒ όπως το αποκαλούν τα εκατοµµύρια των θαυµαστών του διεθνώς) είναι ο κυριότερος εκπρόσωπος της περίφηµης Αγγλικής Σχολής Μπαλέτου παγκοσµίως.

Οι περιοδείες του αφήνουν πάντα εποχή. Παλαιότερος τακτικός φίλος της Ελλάδας, έχει να εµφανιστεί στην Αθήνα πολλά χρόνια και φέτος έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρέσβης τόσο του κλασικού όσο και του νεοκλασικού ρεπερτορίου µε µπαλέτα που δεν συναντώνται εύκολα στα διεθνή ρεπερτόρια, προτείνει για τις δύο µοναδικές του παραστάσεις ένα σπάνιο, ανεπανάληπτο τρίπτυχο ρεπερτόριο:

Στον πυρήνα, το πολυαγαπηµένο pas de deux από τον «Δον Κιχώτη» του Μίνκους πλαισιώνεται από το ντουέτο -«της Κρεββατοκάµαρας»- από τη «Μανόν» του Κ. ΜακΜίλλαν και µια πρωτότυπη χορογραφία σε µουσική Ερίκ Σατί «Trois Gnosiennes».

Το πρόγραµµα ανοίγει µε ένα από τα αδιαµφισβήτητα αριστουργήµατα του 20ού αιώνα: τον «Απόλλωνα» του Τζωρτζ Μπαλανσίν στην οµώνυµη περίφηµη παρτιτούρα του Ιγκορ Στραβίνσκι. Για φινάλε κάτι το σπανιότατο: η «Σουίτα στα Λευκά» του Σερζ Λιφάρ σε µουσική Εντουάρ Λαλό- αυτό το διαµάντι της γαλλικής νεοκλασικής Σχολής - έχει παρουσιαστεί µία και µόνη φορά στην Ελλάδα πριν από δεκάδες χρόνια.



25, 26 Μαΐου 2012 /20:00

Τιμές: 85 - 63 - 55 - 45 - Φοιτητικά 25 Ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Μεγάρου (Ομήρου 8, Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00-16:00), τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 και στο www.megaron.gr

Διοργάνωση: State of the Art Productions


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλ.Τριάντη)

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Κέντρο

Τηλ. 210-7282333

Dancetheater.gr