Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012


 «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ»

      20ωρο βιωματικό σεμινάριο
7 – 8 - 9  Δεκεμβρίου 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι
Μετά το τόσο επιτυχημένο 3ωρο σεμινάριο που παρακολουθήσαμε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στο ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ με εισηγητή τον Μανώλη Φιλιππάκη, προχωρούμε στην οργάνωση ενός σεμιναρίου μεγαλύτερης διάρκειας που θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε εποικοδομητικότερα στοιχεία από την δουλειά του εισηγητή.


Το επόμενο 20ωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 – 8 - 9  Δεκεμβρίου 2012 σε πέντε 4ωρες συναντήσεις.
Παρασκευή 7\12   17.00-21.00
Σάββατο      8\12   10.00-02.00 και 17.00-21.00  και
Κυριακή      9\12    10.00-02.00 και 17.00-21.00   
για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αφού ενημερωθείτε από τα παρακάτω πληροφοριακά στοιχεία που μας στέλνει ο εισηγητής, επικοινωνήστε μαζί μου για να συμπεριληφθείτε στην 20μελή ομάδα.

Φιλικά  Καίτη Καραχάλιου  τηλ. επικοινωνίας 6947196558


Στο 20ωρο σεμινάριο (α΄ ολοκληρωμένος κύκλος) θα παρουσιαστούν ασκήσεις, παιχνίδια και δρώμενα Κοινωνικού Θεάτρου και Μουσικοκινητικής, με πολλές παιγνιώδεις προσεγγίσεις και εφαρμόσιμες τεχνικές. Θα καλυφθεί η ύλη του α΄  εξαμήνου σε περιληπτική μορφή, που δίδαξε ο Μανόλης Φιλιππάκης τα τελευταία πέντε χρόνια στα τμήματα Μετεκπαίδευσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Όλες οι δραστηριότητες που απευθύνονται σε νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, δάσκαλους, καλλιτέχνες και εμψυχωτές, θα είναι βιωματικές και θα υποστηριχτούν με θεωρητικές τεκμηριώσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν σημειώσεις και βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οικονομική συμμετοχή:
Κάθε ενδιαφερόμενος συμμετέχει με 90 € από τα 180 € που είναι τα κανονικά δίδακτρα του σεμιναρίου. Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Κύπρου επιχορηγεί κάθε συμμετέχοντα με τα υπόλοιπα 90 €. Η βεβαίωση συμμετοχής εκδίδεται από το παραπάνω Ίδρυμα που έχει επίσης πρωτοστατήσει στην ίδρυση του πρώτου Πανεπιστημιακού τμήματος Εμψυχωτών Κύπρου με έδρα τη Λευκωσία. Τα παραπάνω δίδακτρα, οι ώρες του σεμιναρίου και τα «κρέντιτς» που αναλογούν, θα αφαιρεθούν από τα αντίστοιχα του υπό ίδρυση παραπάνω Πανεπιστημιακού Τμήματος για κάθε ενδιαφερόμενο. Η ομάδα μπορεί να αποτελείται από 16 – 24 μέλη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ



    Ο Μανόλης Φιλιππάκης είναι παιδαγωγός και εμψυχωτής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.
Αρχικά δίδαξε σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ίδρυσε τη σχολή δημιουργικής απασχόλησης "Κέντρο Επικοινωνίας, Έκφρασης και Δημιουργίας" (ΚΕΕΔ) Χανίων, τη θεατρική ομάδα με εκπαιδευτικούς ηθοποιούς "Αμμοθέατρο"  και τον Εκδοτικό Οίκο παιδαγωγικού υλικού (βιβλία-C.D.) "Λευκό Αερόστατο". Στη συνέχεια δίδαξε για τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και δύο στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και πέντε στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής για μια τριετία στο Καρναβάλι Ακρωτηρίου. Παρουσίασε σειρές σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια και συμμετείχε σε διάφορα καλλιτεχνικά φεστιβάλ. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκριθεί το έργο του από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και έχει παρουσιάσει βιωματικά μαθήματα και σεμινάρια σε πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων της Κύπρου.
Έργο ζωής του, που δημιούργησε με τους συνεργάτες του στα Χανιά, είναι το Διεθνές Πολιτιστικό Χωριό-Κατασκήνωση "ΤΣΙΚΙΜΠΟΥΜ", που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι (300) παιδιά, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα έργα που έγραψε ή επιμελήθηκε ο Μανόλης Φιλιππάκης από τις εκδόσεις Λευκό Αερόστατο είναι :
  • "Κοινωνικό Θέατρο"
  • "Μουσικοκινητική για παιδιά" (2 βιβλία και 8 C.D.)
  • "24 Κινητικές Ηχοϊστορίες" (2 βιβλία και 4 C.D.)
  • "60 Παιχνιδοτράγουδα" (2 βιβλία, 7 C.D. και 1 DVD)
  • "Δημιουργικά Παιχνίδια Εξωτερικού Χώρου” (1 βιβλίο και 2 C.D.)
  • "Παίζω - Χορεύω" (2 βιβλία, 7 C.D. και 1 DVD)
  • Μια κασέτα που συνοδεύει το "Β΄ βιβλιοτετράδιο" της νηπιαγωγού που του ανέθεσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
          Ένα μεγάλο μέρος από το συγγραφικό του έργο (βιβλία - C.D.), έχει εγκριθεί με έπαινο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έχει εγγραφεί στον κατάλογο του Υπουργείου Παιδείας, για τα διδακτικά μέσα, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 3 του Ν. 1566/85.