Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012



Ο Χορός στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών | 2012-2013 

Για την φετινή σαιζόν, ο Χορός στο Μέγαρο φιλοξενεί δύο από τα σπουδαιότερα χορευτικά σύνολα της Ευρώπης:Το Μπαλέτο της Όπερας της Λυών (8,9,10 Νοεμβρίου 2012) που θα παρουσιάσει το έργο του Γίρζι Κίλιαν ‘One of a kind’, έναν ύμνο στην ανθρώπινη ύπαρξη (επί σκηνής και ο εκπληκτικός τσελίστας Πίτερ Βίσπελβευ) και το δημοφιλέστατο και στη χώρα μας μπαλέτο του Μπορίς Άιφμαν που μετά την αξέχαστη ‘Αννα Καρένινα’ του, παρουσιάζει στην Αίθουσα Τριάντη το έργο ‘Rodin’ σε χορογραφία του ίδιου του διάσημου ρώσου χορογράφου και μουσική Ραβέλ, Σαιν Σανς και Μασνέ (1,2,3 Φεβρουαρίου 2013).

Rodin


Τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο μπορείτε να παρακολουθήσετε την κλασική ‘Ωραία Κοιμωμένη’ σε χορογραφία Μάριους Πετιπά και πρωταγωνιστές πρώτους χορευτές από τα πιο διάσημα θέατρα του κόσμου και το corps de ballet του Μπαλέτου του Κρεμλίνου (14-30 Δεκεμβρίου 2012).

Το Θέατρο στο Μέγαρο φιλοξενεί τον βέλγο εικαστικό, περφόρμερ, σκηνοθέτη, χορογράφο και συγγραφέα Γιαν Φαμπρ που παρουσιάζει δύο έργα στα οποία ο ίδιος υπογράφει το concept, τα κείμενα και τη σκηνοθεσία: ‘The power of theatrical madness’ (14,15 Νοεμβρίου 2012) και ‘This is the Theatre like it was to be expected and foreseen’ (18 Νοεμβρίου 2012). Στη σκηνή η ομάδα του, Troubleyn Ensemble. Η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία του Μεγάρου με την ιστορικό τέχνης Κατερίνα Κοσκινά. Το θέατρο όπως παρουσιάζεται στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας θα συνεχίσει να μεταδίδεται απευθείας στις Αίθουσες του Μεγάρου στο πλαίσιο του ΝΤ LIVE που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.


The power of theatrical madness




http://www.dancetheater.gr