Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Χαμάμ γυναικών στο Μαραμπού

Παράσταση του Γ. Φαρμακίδη



Η αγγλίδα θεατρική συγγραφέας Νελλ Ντανν παρουσίασε το 1981 το έργο Steaming, γνωστό στην Ελλάδα ως «χαμάμ γυναικών». Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγινε παγκόσμια επιτυχία και θεωρείται σήμερα ένα εμβληματικό φεμινιστικό έργο. Μερικές γυναίκες που μένουν στον Βόλο, αποφασίζουν τον Νοέμβριο του 2012, να παρουσιάσουν αποσπάσματα από το έργο της Νελλ Ντανν.

Σκοπός αυτών των γυναικών εδώ στον Βόλο που θα παίξουν στην παράσταση είναι να δοκιμάσουν την θεατρική εμπειρία και να την μοιραστούν με όποιον και όποια ενδιαφέρεται για την μοίρα των γυναικών. Πρόκειται για μια πολύ σύντομη παράσταση. Η ουσία δεν βρίσκεται στην διάρκεια, παρά στην δυνατότητα να εκφραστούν συναισθήματα.


Οι γυναίκες που παίζουν στην παράσταση είναι, με αλφαβητική σειρά: Γεωργία Μπουκουβάλα, Εύη Αλεξίου, Δήμητρα Μούτου, Ζωή Παπαμιχαήλ, Φιλίνα Πανταζή. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Φαρμακίδη. Η παράσταση θα δοθεί στο μπαρ Μαραμπού, Ογλ 35, στον Βόλο, την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, στις 9:30 το βράδυ.


Πληροφορίες στον ιστότοπο https://sites.google.com/site/maniatheatrou/