Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σεμινάριο σεναριογραφίας στο Βόλο

Με τη συγγραφέα – σεναριογράφο Γεωργία Χιόνη


Το σεμινάριο σεναριογραφίας που με επιτυχία δίδαξε στο Βόλο η συγγραφέας – σεναριογράφος Γεωργία Χιόνη το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου, περνάει σε δεύτερο, πιο προχωρημένο επίπεδο το Σάββατο 30 Μαρτίου, ενώ επειδή πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στον πρώτο κύκλο, το σεμινάριο θα επαναληφθεί το διήμερο 29-30 Μαρτίου, πάλι στο βιβλιοπωλείο-καφενείο «Χάρτα» Σκενδεράνη 16.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο θα γίνει στην «Χάρτα» το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 17:00. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν σενάρια τους, τα οποία θα αναλυθούν με πιο εξειδικευμένες οδηγίες και συμβουλές σεναριακής συγγραφής από τη Γεωργία Χιόνη.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται και συμμετείχαν στο πρώτο σεμινάριο και χωρίς σεναριακή ιστορία, εφόσον τους ενδιαφέρει. Κόστος συμμετοχής : 10ευρώ. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν με ιστορία, αυτή πρέπει να αποσταλεί έως τις 15 Μαρτίου στο mail : senariovolos@yahoo.gr


Οι δηλώσεις άρχισαν και συνεχίζονται. Επίσης, επειδή οι θέσεις για το πρώτο σεμινάριο ήταν περιορισμένες και πολλοί ενδιαφερόμενοι δε μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν, αυτό θα επαναληφθεί το διήμερο Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Μαρτίου στο βιβλιοπωλείο-καφενείο «Χάρτα». Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής στη «Χάρτα» Σκενδεράνη 16 Βόλος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο senariovolos@yahoo.gr και στο τηλ. 6977800499 (Κώστας Ανέστης). Το σεμινάριο θα περιλάβει δύο θεματικές ενότητες, μία γενική για τη συγγραφή σεναρίου και μία ειδικότερη με έμφαση στην κωμωδία. Το θεωρητικό μέρος θα πλαισιώνουν απλές και σύντομες ασκήσεις σεναριακής συγγραφής- συγγραφή μικρών κωμικών κειμένων (διάλογος ή/και δράση). Σελίδα στο facebook : «Σεμιναριο Σεναριογραφιας – ΒΟΛΟΣ»


Η Γεωργία Χιόνη
Η Γεωργία Χιόνη τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα και μία νουβέλα. Θεατρικά της έργα έχουν ανέβει σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Ελλάδας. Έχει γράψει σενάρια για τη μεγάλη οθόνη σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική, και σενάρια για κόμικς. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Συγγραφέας των: Μυθιστορήματα : "Το Τηλεσκόπιο του Χρόνου", "Η Πριγκιπέσα της Θάσου", "Τα Δάκρυα της Πριγκιπέσας", "Μια Αλήθεια, Χίλια Ψέματα"
Νουβέλα: "Αδικιά"

Θεατρικά: "Το ροζ φουλάρι", "Τρωκτικά", "Εν Ψυχρώ", "Άγγελοι", "Το γκρι κουστούμι", "Ζωή σε λόγου μας", "Ανοιχτά 24 ώρες", "Bίος Αβίωτος", "Μαθήματα Καλής Συμπεριφοράς", "H Εκδρομή"

Σενάριο: "Ανοιχτά 24ώρες", "Jilted", "Edward Mors", "Lucky John", "Days and Nights in the Life of Mr. and Mrs. James", "Malediction", "Dirty Money"
Κόμικς – Σάτιρα :"Ιστορίες της Αραχτούπολης",
Κόμικς - Graphic novel (σενάριο): Nάβαρ - Οργή της Μοίρας
Πρόσφατα ένα από τα σενάρια της Γεωργίας Χιόνη που έγινε η μικρού μήκους ταινία "LUCKY JOHN", που γυρίστηκε στη Βοστώνη από την εταιρία παραγωγής Just Live Film Studios και τον σκηνοθέτη Lyv Bien Aime. Η ταινία που ανήκει στο είδος της «μαύρης κωμωδίας» θα παιχτεί για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Celebration of the Arts III στη Βοστώνη.


Πρόκειται για την ιστορία του κατ’ ευφημισμού «τυχερού Τζών» και πως η ζωή του αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Επίσης στην Καβάλα συνεχίζονται τα γυρίσματα της μαύρης κωμωδίας με θέμα την απληστία και τίτλο «Τύχη του Θανατά», ενώ σύντομα θα αρχίσουν στ Λονδίνο τα γυρίσματα της δεύτερης μεγάλου μήκους κωμωδίας με τίτλο "Jilted" από την εταιρία παραγωγής 2912 Moments of Media. Πρόκειται για τις περιπέτειες μια κοπέλας που την αφήνει ο φίλος της μετά από πολύχρονη σχέση. Είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων βασισμένη στο θεατρικό έργο της ίδιας «Το Γκρι Κουστούμι».