Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

 «Η Φάρμα των Ζώων» 
Επαναλαμβάνεται απ ΄το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΒΟΛΟΥ



Επαναλαμβάνεται για περιορισμένες παραστάσεις το θεατρικό έργο «Η Φάρμα των Ζώων» του George Orwell από την Παρασκευή 1 έως Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 21.30 στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής (Κουταρέλια & Ρήγα Φεραίου).
Σκηνοθεσία-Διδασκαλία : Δημήτρης Δακτυλάς.


Σκηνικά : Κώστας Μπομπός. Μουσική: Έλενα Λύρη Χορογραφίες: Αλίκη Κασσάνδρα. Βοηθός Σκηνογράφου: Κατερίνα Βλάχου. Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Παπαδόπουλος, Ειρήνη Μυλωνά, Ολυμπία Μανωλοπούλου, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Ευαγγελία Τίγκα, Στέφανος Βλαχάβας, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου, Ιωάννης Γεωργίου, Φιλίτσα Σαλαμούρα, Γεράσιμος Φράγκος, Κασσιανή Βαρδαλή.


Η ιστορία της «Φάρμας» δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις. Σε μία φάρμα, δύο γουρούνια, ο Χιονόμπαλος και ο Ναπολέων, παρακινημένα από τις επαναστατικές θεωρίες ενός γέρικου, προσφάτως εκλιπόντος χοίρου, του στρατηγού, υποκινούν μία επανάσταση, με τις ευλογίες όλων των ζώων.


Οι ανθρώπινοι αφέντες τους εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη φάρμα. Τα ζώα, με την καθοδήγηση των γουρουνιών, αρχίζουν να συμβιώνουν και να συνεργάζονται, υπό ένα καθεστώς απόλυτης ισότητας, με την αρχή μάλιστα «Όλα τα ζώα είναι ίσα». Ωστόσο, η ακόρεστη δίψα του Ναπολέοντος για εξουσία θα οδηγήσει στην εκδίωξη του Χιονόμπαλου…