Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Hamilton Monteiro | 1nflow



Ένα “work in progress “από τον Hamilton Monteiro / Το ντουέτο διαπραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις:

Με όχημα τα βασικά στοιχεία της φύσης και τις όποιες ιδιότητες τους, τα δύο σώματα παρασύρονται αλλά και ελέγχουν τα στοιχεία διαμορφώνοντας ένα καινούριο τοπίο όπου ο εαυτός ξεχνιέται και περνάνε από το «εγώ» στο «εμείς».


Το έργο προτείνει μέσα από πρωτογενείς αισθήσεις ένα πέρασμα, μια αλλαγη στις μικρές μας συνήθειες που ξεγλιστρούν μέσα από μικρόκοσμό μας στο μακρόκοσμο σχηματίζοντας τις πάγιες ιδέες που έχουμε για τη "καθημερινή ζωή"’τις σχέσεις» και το "Σύστημα”. Αλλά πώς ζείς μία ιστορία μέσα από τον χορό? Πρωσπαθούμε να εξερευνησουμε τη μεταμόρφωση και τη φυσικη ροη της ενέργειας στη πιο «απλη» της μορφη (κυματισμός), παρατηρώντας ότι ο εσωτερικός μας κόσμος και οι μεταπτώσεις του, μπορούν να μοιάσουν και να είναι αντανακλάσεις των φυσικών στοιχείων! Τα παραπάνω τίθενται υπό διαπραγμάτευση στη σκηνή καθώς οι χορευτές κινούνται σε ροή.

Χορεύουν: Εμμανουέλα Κορκί και Hamilton Monteiro

15,16 και 17 Φεβρουαρίου 2013 | 21.30
@ RABBITHOLE
Γερμανικού 20 Μεταξουργείο 210 5249903



Hamilton Monteiro
Έχει γεννηθεί στο Πράσινο Ακρωτήρι Αφρικής. Σπούδασε χορό στη ΚΣΟΤ μέχρι το 1996, και έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού όπως, οι Sine qua non, Ομάδα εδάφους, Ομάδα χορού της Πέρσας Σταματοπούλου και Λάθος Κίνηση. Επίσης συνεργάστηκε και με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον Θάνο Μικρούτσικο στην όπερα «Η Επιστροφή της Ελένης».
Το 2001 έφυγε για τη Νέα Υόρκη με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, όπου πούδασε για δύο χρόνια χόρεψε και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως : Bill Young and Dancers, Terry Creach Company , Bill T Jones, Colleen Thomas, Barbara Grubell, Jeremy Nelson, Maria Hasabi και άλλους! Επιστρέφοντας δούλεψε στη χορογραφική ομάδα των Τελετών Έναρξης και Λήξης Αθήνα 2004. Από το 2004 μεχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους «φυγείν αδύνατον»- Νατάσσα Aρέθα, amorphy.gr- Τζένυ Αργυρίου, x-it Φώτης Νικολάου, Ελδωρ Λίλα Ζαφειροπούλου, Alexandra Waierstall(Dusseldorf) και με την Hellenic Dance company(ΚΣΟΤ) στο έργο «Uprising» του Hofesh Sechter. Συνεργάστηκε με την ομάδα «11» ως το 2008, σαν χορογράφος- υδρητικό μέλος.



http://www.dancetheater.gr