Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Καθηγητές… στο σανίδι

Ανεβάζουν το «Μεγάλο μας Τσίρκο» 10 και 11 Ιουνίου στο Βόλο 


Η θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις παραστάσεις του «Μεγάλου μας Τσίρκου», που πρόκειται να δώσει στις 10 και 11 Ιουνίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, μια παράσταση που γράφτηκε και παίχτηκε πρώτη φορά στα χρόνια της δικτατορίας με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Καζάκος, η Καρέζη, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Καλαβρούζος και άλλοι, με τη μουσική του Ξαρχάκου και τη βελούδινη φωνή του Ξυλούρη.

Ένα έργο, το οποίο μέσα από την αλληγορία και τα κρυφά νοήματα έδινε ελπίδα στον ελληνικό λαό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι συντελεστές της παράστασης βρέθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου τις ημέρες της εξέγερσης, στηρίζοντας έτσι τους φοιτητές, ούτε ότι το έργο αυτό, όπου και όποτε έχει παιχτεί, προκαλεί ρίγη συγκίνησης.


Πάνω από τριάντα λοιπόν εκπαιδευτικοί θα ανέβουν στο σανίδι την Κυριακή 10 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11, στις 9 το βράδυ, με τη συμβολική είσοδο των 2 ευρώ, μόνο και μόνο για τα έξοδα της παράστασης.