Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Οιδίπους τύραννος» στο Βόλο

Με τους Αιμίλιο Χειλάκη και Κ. Μαρκουλάκη


Η εταιρία αρτivities και το ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ, στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ θα παρουσιάσουν το καλοκαίρι του 2012 στο κοινό της Επιδαύρου, του Ηρωδείου και των μεγαλύτερων πόλεων της περιφέρειας της Ελλάδας, την τραγωδία του Σοφοκλή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στο Βόλο το έργο θα ανεβεί στις 23 και 24 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο γνωστός στο ελληνικό θεατρικό κοινό Λιθουανός σκηνοθέτης, καταπιάνεται με την εμβληματική τραγωδία έχοντας σαν όπλα του την μετάφραση του Μίνου Βολανάκη, τον ομαδικό τρόπο αφήγησης και ασκημένους στον αρχαίο Αττικό λόγο ηθοποιούς.

Ο Κέννι Μακλίλαν στα σκηνικά και στα κοστούμια, ο Δημήτρης Θεοχάρης στην μουσική σύνθεση και ο Νίκος Βλασόπουλος στους φωτισμούς, θα είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες του για να αναδειχθεί η τραγωδία του ανθρώπου που δέχεται τα σκληρότερα χτυπήματα της Θείας Δίκης για μια ύβρη που εν αγνοία του διέπραξε. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κορωναίος, Αλμπέρτο Φάις, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κώστας Σειραδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ονίκ Κετσογιάν, Γιώργος Παπανδρέου και Τζεφ Μααράουι. Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketwest.gr