Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Παρουσίαση θεατρικού δρώμενου με θέμα το ρατσισμό...

Από μαθητές του 7ου και 9ου Γυμνασίου Βόλου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν παρουσίαση θεατρικού δρώμενου με θέμα το ρατσισμό, από μαθητές του 7ου και 9ου Γυμνασίου Βόλου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 9 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Όπως αναφέρει η υπεύθυνη καθηγήτρια κα Αλεξάνδρα Χαλκιοπούλου, Ειδική παιδαγωγός «Η θεατρική ομάδα αποτελείται από παιδιά του 7ου και 9ου Γυμνασίου Βόλου καθώς και από παιδιά ειδικής αγωγής, που φοιτούν στα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης.

Ο αρχικός προσωπικός μας στόχος ήταν να χρησιμοποιήσουμε την τέχνη του θεάτρου ως ένα μέσο για προσωπικό προβληματισμό, επαφή με τα συναισθήματά μας, αναγνώριση των δυσκολιών μας και υπέρβαση αυτών, σεβασμό και εμπιστοσύνη στην ομάδα, αποδοχή της διαφορετικότητας και γενικότερα για προσωπική εξέλιξη και αυτογνωσία. Θελήσαμε να αποφύγουμε να διανεμηθούν ρόλοι μόνο σε όσους πιθανόν έχουν κάποια κλίση, αλλά να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να υπερβούν την αγωνία της έκθεσης, το άγχος για το αποτέλεσμα και να εστιάσουν στην προσωπική τους πρόοδο και όχι στην μεταξύ τους σύγκριση.

Το κείμενο της παράστασης καταδεικνύει τις διάφορες μορφές ρατσισμού καθώς και το βίωμα όσων έχουν υποστεί τον ρατσισμό. Ελπίζουμε να απολαύσετε το αποτέλεσμα, όσο απολαύσαμε και εμείς την διαδρομή».