Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Bραδιά αφιερωμένη στην Άννα ΣικελιανούΜε παράλληλη δωρεάν περιήγηση στο Μουσείο Βόλου 

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Ν. Μαγνησίας, η ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και οι Εκδόσεις Καστανιώτη συν-διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στην Άννα Σικελιανού με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του καθηγητή Πνευμονολογίας, πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη και του καθηγητή του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκου Κυριαζή Άννα Σικελιανού - Ο έρωτας και το όνειρο την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 στις 8:30 μ.μ. στον κήπο «Αθανασάκειου» του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αννίτα Πρασσά, δρ Ιστορικός, Αρχειονόμος, προϊσταμένη Γ.Α.Κ.-Αρχείων Ν. Μαγνησίας Α. Γερμενής, καθηγητής τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Θα συντονίσει και θα σχολιάσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία Ομοίων Φωνών του Μουσικού Σχολείου Βόλου με μαέστρο τη Ρωξάνη Γιαρεντή. Στο πιάνο θα συνοδεύει η Ελένη Παπαθανασίου. Οι συγγραφείς του βιβλίου θα αποδώσουν τιμή στον Βολιώτη συγγραφέα Γιάννη Μουγογιάννη, ο οποίος πρώτος ασχολήθηκε με το θέμα και το έφερε στο φως της δημοσιότητας.

Με αφορμή την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, εκπαιδευτική περιήγηση με ελεύθερη είσοδο για το ευρύ κοινό, στις αίθουσες του "Αθανασάκειου" Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου."