Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Στο Βόλο «χτυπά» η καρδιά του πολιτισμού το καλοκαίρι..

Πάνω από 150 εκδηλώσεις στον ενιαίο Δήμο Βόλου.


Στο Δήμο Βόλου θα «χτυπήσει» φέτος η καρδιά του πολιτισμού, καθώς από τον τρέχοντα μήνα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα γίνουν πάνω από 150 εκδηλώσεις στον ενιαίο Δήμο Βόλου και με το «συμβολικό» κόστος των 30.000 €, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.

Ο Δήμος έχει κυκλοφορήσει ένα καλαίσθητο έντυπο, που επεξεργάστηκε ο ΔΕΟΠΑΠ και περιέχει 150 προτάσεις ψυχαγωγίας για το καλοκαίρι του 2012 στην έκταση του ενιαίου Δήμου Βόλου.
«Ο συμβολισμός είναι ότι, παρά τη βαθιά κρίση, δίνουμε έμφαση στον πολιτισμό και διέξοδο για εξόδους χωρίς εισιτήριο για τους δημότες και τους επισκέπτες. Η αντίληψή μας για τον πολιτισμό προσπαθεί να συνδυάσει την ανάδειξη και αξιοποίηση των ντόπιων καλλιτεχνικών σχημάτων, με συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», τόνισε ο δήμαρχος Βόλου, επισημαίνοντας ότι αυτός ο σχεδιασμός αναδεικνύει την ολοκληρωμένη άποψη της Δημοτικής Αρχής για θέματα πολιτισμού.
Σύμφωνα με τον Πάνο Σκοτινιώτη, υπάρχουν πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη και σε κάθε Δημοτική και τοπική ενότητα, λαϊκές βραδιές, εκδηλώσεις ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και διατηρούνται εκδηλώσεις όπως Γιορτή Κρασιού, Ψαράδικη Βραδιά, Πηλειορίτικος Γάμος, Μουσικό Χωριό, Γιορτές Λουκάνικου, τσίπουρου και πεπονιού. Το δε φάσμα των εκδηλώσεων καλύπτει όλες τις τέχνες (θέατρο, μουσική, εικαστικά), ενώ εξασφαλίζεται, για λόγους προβολής, η ενιαία αισθητική του εντύπου.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου, για τις φετινές εκδηλώσεις, επιτεύχθηκε δραματική μείωση του κόστους. «Όλες οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού, θα κοστίσουν λίγο πάνω από 30.000 €, όταν απαιτείται αυτό το ποσό για μια εκδήλωση».
Επιπλέον, φέτος. εντοπίστηκε και αξιοποιείται ο τεχνικός εξοπλισμός που υπήρχε στους συνενωθέντες Δήμου (ηχητικά, φωτιστικά, καθίσματα), ενώ θα λειτουργήσουν παράλληλα τα θέατρα Βόλου, Ν. Ιωνίας και η Παλιά Ηλεκτρική.
Εισιτήριο θα πληρώνει το κοινό, μόνο στις παραστάσεις και τα σχήματα που θα έρθουν από την Αθήνα, ενώ αυτές με τα τοπικά σχήματα θα είναι δωρεάν.
Επιπλέον, ο Δήμος, θα δώσει κίνητρο, στα σχήματα για φθηνό εισιτήριο, αφού, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, για εισιτήριο μέχρι 12 €, οι καλλιτέχνες θα πληρώνουν μειωμένα λειτουργικά έξοδα στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου.
«Για επόμενη χρονιά σχεδιάζουμε ακόμη πιο φιλόδοξο πρόγραμμα. Το έντυπο θα υπάρχει στα ξενοδοχεία, θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα μοιραστεί σε πολυσύχναστους χώρους», επισήμανε ο Π. Σκοτινιώτης.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς, τόνισε ότι, εκτός από τις 150 εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο έντυπο, θα υπάρχουν και άλλες, που θα προστεθούν εμβόλιμα και θα ανακοινώνονται στους δημότες. Τόνισε δε ότι το έντυπο είναι κίνητρο για τον επισκέπτεται, που θέλει να πληροφορηθεί τι γίνεται στην πόλη και στο Δήμο.
Σύμφωνα με τον κ. Πατσά, φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι περισσότερες και καλύτερα δομημένες από πέρυσι και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις.
Τέλος, ο Ευθύμιος Τσάμης, υπεύθυνος Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ τόνισε ότι «κερδίσαμε ένα στοίχημα για την ενιαίο Δήμο Βόλου, συντονίσαμε τις προσπάθειες και φέτος θα είμαστε καλύτεροι απ’ ότι πέρυσι».
Την Παρασκευή 27 του μήνα, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», θα παρουσιαστεί η παράσταση «Η Ελλάδα ποτέ δεν Πεθαίνει», του Πέτρου Ζούλια, με τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουιοζίδου, Δημ. Μαυρόπουλο,. Τζόις Ευείδη κ.α.