Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Καλοκαιρινά «Θεατροταξίδια» της Πειραματικής Σκηνής

Τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής θα σας αποχαιρετίσουν και θα σας ευχηθούν καλό καλοκαίρι με ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν σε μια ενιαία παράσταση, «τα Πουλιά», την «Ειρήνη» και τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βάσως Μπέλιου.


Στην «Ειρήνη», παρακολουθούμε την προσπάθεια ενός ειρηνόφιλου Αθηναίου να απελευθερώσει την Ειρήνη από τη σπηλιά που την έχει φυλακίσει ο Πόλεμος.
Στα «Πουλιά», δύο Αθηναίοι απογοητευμένοι από τη ζωή στην πόλη, καταφεύγουν στον ουρανό, στη χώρα των πουλιών, ζητώντας ειρήνη, ησυχία και δικαιοσύνη.

Στη «Λυσιστράτη», τα παιδιά-ηθοποιοί αφού διηγηθούν στα παιδιά-θεατές την ιστορία της αρχαίας Λυσιστράτης, τα καλούν να μιμηθούν το παράδειγμά της.


Στην παράσταση συμμετέχουν τα παιδιά: Μελίνα Ζάχου, Ζακελίνα Ματή, Μαρία Πανταζή, Κωνσταντίνος Πασιάς, Κατερίνα Χατζηαποστόλου, Εβελίνα Μελαχροινάκη, Θανάσης Καφενταράκης, Νεφέλη Καφενταράκη, Μυρσίνη Ταμία Πώποτα, Γιώργος Τσάμης, Λαυρεντία Χρυσακοπούλου, Αντώνης Φάρης, Αμαλία Μάντζιαρη, Σοφία Καλογήρου, Γιασεμί Μητρομάρα, Νεφέλη Καμβίτη, Δάφνη Χριστοδουλοπούλου, Ηλέκτρα Τόλιου, Μελίνα Καψάλη. Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο κινημ/τρο «Αχίλλειον»