Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

 Πολυχώρος Τέχνης Ωδείου Φουντούλη // Η Μουσική στον Κινηματογράφο


1) "H χρήση της μουσικής στην έβδομη τέχνη". Παρουσίαση: Γιάννης Τζαμτζής

2) "Η μουσική στο σινεμά του Νίκου Νικολαΐδη". Παρουσίαση: Κώστας Ανέστης

3) Ζωντανή μουσική: Ο Νίκος Νέβρος στο πιάνο ερμηνεύει κινηματογραφικά μουσικά θέματα


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ώρα 9:30 μμ

είσοδος 6 ευρώ με αναψυκτικό ή καφέ ή μπύρα ή κρασί


Διοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου



Η κινηματογραφική μουσική είναι αναπόσπαστο τμήμα της έβδομης τέχνης και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μηνύματα, πολλές φορές αντίθετα από τα διαδραματιζόμενα, εκτείνοντας το βάθος των νοημάτων, παρεμβαίνοντας σχολιαστικά ή επεξηγηματικά στη δράση. Πολλές φορές η παράλληλη ή αντιστικτική λειτουργία σε σχέση με την αφήγηση τονίζει ή αποκαλύπτει κρυφές πτυχές, σκέψεις και συναισθήματα που δεν εκφράζονται στον διάλογο. Αποτελεί τελικά ουσιαστικό μέρος του κινηματογραφικού έργου, λειτουργικό στοιχείο της αφήγησης. Πόσες φορές άλλωστε προσέξαμε τη μουσική μιας ταινίας; Αυτό το στοιχείο δηλαδή που μπορούμε να κρατήσουμε από μια ταινία και να το απολαμβάνουμε ανά πάσα στιγμή. Τα τελευταία χρόνια η κινηματογραφική μουσική βλέπει τις πωλήσεις των soundtracks να αυξάνονται, κάτι που δείχνει ότι το κινηματογραφικό κοινό αναγνωρίζει τη σημασία και το ρόλο που δικαιωματικά έχει η μουσική στον κινηματογράφο.
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου εστιάζει με τη νέα του εκδήλωση - που θα είναι η τελευταία για το 2012 – σε αυτό το μουσικό είδος που έλκει ταυτόχρονα μουσικόφιλους και κινηματογραφόφιλους, συνδυάζοντας με δυο οπτικοακουστικές παρουσιάσεις μεγάλες στιγμές του σινεμά και της μουσικής και αποκαλύπτοντας άγνωστες σε πολλούς λεπτομέρειες και μυστικά της κινηματογραφικής και μουσικής δημιουργίας.



Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία 25 μουσικόφιλων συμπολιτών (απόφαση μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου αριθ. 313/2012) και μερικοί από τους σκοπούς του, όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι : η εξάπλωση και η προαγωγή της μουσικής παιδείας στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, σε όλες τις εκφάνσεις και τα ρεύματα της, η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, η συνεργασία καλλιτεχνών και μελετητών της τέχνης και η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συναδέλφωσης, η μελέτη και έρευνα της μουσικής, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η διάσωση και διάδοση των μουσικών εθίμων, παραδόσεων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας κλπ



Για περισσότερες πληροφορίες :

Γιάννης Τζαμτζής - τηλ. 6974021304

Κώστας Ανέστης - τηλ. 6977800499

Επίσης στο διαδίκτυο λειτουργεί το blog του συλλόγου στη διεύθυνση http://volosmusic.blogspot.gr




-----------------



Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων:

Αντωνοπούλου 17, Βόλος

τηλ. 6909127982, ώρες: 10:30 - 14:00, 17:30 - 21:30 μμ

e-mail: info@foudoulis.gr