Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Φεστιβάλ σύγχρονης μουσική στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Συναυλίες, διεθνείς συνεργασίες, προβολές από 14 έως 20 Φεβρουαρίου

Ο Πιερ Ρουλιέ θα συμμετέχει στο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ενα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στην σύγχρονη μουσική με τίτλο «Update» παρουσιάζει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση μεταξύ 14-20 Φεβρουαρίου.


Η διοργάνωση παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα σημερινών τάσεων στην ευρωπαϊκή μουσική: από το εκλεκτικό και σχεδόν ροκ πρόγραμμα του νέου και δυναμικού συνόλου ARTefacts, ως τους ηλεκτροπιανιστικούς πειραματισμούς του Μηνά Μπορμπουδάκη και του Φέλιξ Ντρέερ κι από κει στο φασματικό σύμπαν του Πιερ Ρουλιέ και του συνόλου 2e2m, ενός από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.

Το Φεστιβάλ στην Στέγη θα συμπληρωθεί με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή: στο «Update» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η συλλογή «Michael Adamis-Electroacoustic Works/1964-1977» και θα εκτελεστούν ζωντανά ορισμένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά έργα του συνθέτη.

Η προβολή της ταινίας «Γυμνά χέρια» του Γιώργου Στεύα για τον Δημήτρη Μητρόπουλο με τον Λευτέρη Βογιατζή στον ρόλο του αείμνηστου αρχιμουσικού, περιλαμβάνεται επίσης στο Φεστιβάλ.