Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ballet de l' Opéra de Paris - "Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ" 



Με τα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού

Το Θέατρο Badminton παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ (1938 – 1993), το λαμπρότερο αστέρα του χορού του 20ού αιώνα, τιμώντας την επέτειο των είκοσι χρόνων από το θάνατό του.


Μια επιλεγμένη ομάδα από Αστέρια της Όπερας του Παρισιού – Etoiles, η υψηλότερη βαθμίδα διάκρισης για τους χορευτές του ιστορικού Μπαλέτου της παρισινής Όπερας–, μαζί με 15 καταξιωμένους χορευτές του Paris Opera Ballet, παρουσιάζει ένα γκαλά με τις εντυπωσιακότερες χορογραφίες του. Το εξαιρετικό Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, άλλωστε, το παλαιότερο και σπουδαιότερο συγκρότημα στην ιστορία του Χορού, είναι το πλέον κατάλληλο να αποδώσει τιμές στον Νουρέγιεφ: ο Νουρέγιεφ διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του για έξι χρόνια (1983-1989), χαρίζοντας στο Μπαλέτο νέα δυναμική και κύρος. Κατά την παραμονή του, έφερε μια νέα πνοή στο μπαλέτο, προσκάλεσε αρκετούς σύγχρονους χορογράφους και καθηγητές και ανέβασε πολλά αριστουργηματικά μπαλέτα.

Για δύο μοναδικές βραδιές, στις 19 και 20 Ιανουαρίου, οι κορυφαίοι σολίστ του μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, όλοι τους διακριθέντες σε θρυλικές χορογραφίες του Νουρέγιεφ, ερμηνεύουν μια ποικιλία αριστουργημάτων του κλασικού ρεπερτορίου.

Τα Αστέρια που πρωταγωνιστούν είναι η πολυτάλαντη Agnes Letestu και ο Stephane Bullion, που ερμηνεύουν αποσπάσματα από τη «Ραϊμόντα», καθώς και το «Λευκό Κύκνο» από τη «Λίμνη των Κύκνων», η Muriel Zusperreguy απογειώνει τη δεύτερη πράξη της «Ζιζέλ», ενώ μοναδική είναι η ερμηνεία του Jose Martinez και της Ludmila Pagliero στο «Mi Favorita». Πρόκειται για ρόλους και χορογραφίες που εκτόξευσαν τη φήμη του Νουρέγιεφ, και που ο ίδιος αγαπούσε ιδιαίτερα.



ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Pas de Six Raymonda Act 2
Χορογραφία του Marius PETIPA (1898), στην εκδοχή του Rudolf NOUREYEV (1983)
Μουσική : Alexandre GLAZOUNOV
Χορεύουν: Raymonda : Aurélien Bellet & Allister Madin (Abderam), Henriette : Marion Barbeau, Clémence : Jennifer Visocchi, Bernard και Béranger : Germain Louvet, Hugo Marchand


Giselle Pas de deux
Χορογραφία Jean CORALLI και Jules PERROT (1841), από τον Marius Petipa (1888)
Μουσική: Adolphe Adam
Χορεύουν: Muriel Zusperreguy & Stephane Bullion


Cygne Blanc (Λευκός Κύκνος)
Χορογραφία Rudolf Noureyev (1984) από τον Marius Petipa (1895)
Μουσική: Piotr Ilytch Tchaïkovski
Χορεύουν: Agnès Letestu, José Martinez


Mi Favorita
Χορογραφία: José MARTINEZ
Μουσική : Gaetano DONIZETTI "La Favorite" (1840)
Κοστούμια: Agnès LETESTU
Χορεύουν: Pauline Verdusen , Aurélia Bellet, Camille de Bellefon, Marion Barbeau, Aubane Philibert, Yann Chailloux, Germain Louvet, Mickael Laffon, Cyril Choukroun, Julien Cozette.



ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Cygne Noir (Μαύρος Κύκνος)
Απόσπασμα της Τρίτης Πράξης της «Λίμνης των Κύκνων» του Marius Petipa (1895)
Χορογραφία: Rudolf Noureyev (1984)
Μουσική : Piotr Ilytch Tchaïkovski
Χορεύουν: Ludmila Pagliero, Yann Chailloux (Siegfried), Alister Madin (Rothbart)



Raymonda Grand pas Classique Act 3
Αποσπασμα από την Τρίτη Πράξη
Χορογραφία: Marius PETIPA (1898)
Μουσική : Alexandre GLAZOUNOV
Χορεύουν: Raymonda : Agnes Letestu, Jean de Brienne : Stephane BullionHenriette και Clémence : Ludmilla Pagliero, Muriel Zusperreguy
4 ζευγάρια : Camille de Bellefon, Aubane Philibert, Pauline Verdusen, Jennifer Visocchi | Mickaël Laffon, Cyril Choukoun , Julien Cozette , Hugo Marchand.

19 & 20 Ιανουαρίου 2013
19/1/2013 στις 20:30
20/1/2013 στις 19:00

Εισιτήρια: 10,00€ - 60,00€

Θέατρο Badminton (Κεντρική Σκηνή)
Αλσος Στρατού - Γουδή
 Τηλ.: 210 8840600


http://www.dancetheater.gr