Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013


Άργος
Φούρνος, Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό 

Μια παράσταση βασισμένη στον μύθο της Οδύσσειας 

14.01.2013 έως 26.02.2013

Η πλατφόρμα Create an Accident, με αφορμή την ιστορία του Άργου, του σκύλου του Οδυσσέα, παρουσιάζει μια παράσταση για την ανεστραμμένη περιπλάνηση. Ο "Άργος" ανεβαίνει στην σκηνή του θεάτρου Φούρνος -κέντρο ψηφιακού πολιτισμού.

Δύο νεαροί άνδρες παγιδεύονται σε ένα video game και μετατοπίζονται σταδιακά στον ιδιόρρυθμο κόσμο αυτού του νέου περιβάλλοντος. Κατοικώντας σε ένα σπίτι μινιατούρα και χωρίς να διακόπτουν τη ρουτίνα μιας συμβατικής αστικής ζωής, οι δύο ήρωες πραγματοποιούν άθελά τους μία περιπλάνηση αντίστοιχη με του Ομηρικού Οδυσσέα.

Οι δύο performers, ως action figures σε ένα καφκικό video game, ακολουθούν με καταστροφική διάθεση κάθε κανόνα και δοκιμασία του παιχνιδιού. Διασχίζουν τοπία, δημιουργούν και αναπαράγουν ηχητικά περιβάλλοντα, ολοκληρώνουν αποστολές, ανακαλύπτουν μυστικά, αποκτούν ειδικές ικανότητες, χάνουν ζωές.

Με ποπ αισθητική, διαβρωτικό χιούμορ και σκοτεινή διάθεση, ο άργος είναι μία παράσταση ελεγεία σε αυτό που δεν έχει συμβεί ακόμα, σε αυτό που περιμένουμε να συμβεί, σε αυτό που όταν συμβεί θα σημαίνει το τέλος όλων των πραγμάτων.
Συντελεστές

Σύλληψη - σκηνοθεσία - σχεδιασμός σκηνικού χώρου, φωτισμών,
κοστουμιών, ήχου, video και ερμηνεία: Ντίνος Νικολάου, Σίμος Πατιερίδης
Πληροφορίες εκδήλωσης

Φούρνος, Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό
Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα (Εξάρχεια) , +30-210-6460748, 6420451 , http://www.fournos-culture.gr/site/Greek/index.html


κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:30

Είσοδος 8 - 12 ευρώ