Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εργαστήρια Νέων Μέσων και Τεχνολογιών για εφήβους στη ΣτέγηΔιοργανώνονται από τους Μedea Electronique από 16 Ιανουαρίου έως 20 Μαρτίου
 
Νέα Μέσα και Τεχνολογίες για εφήβους. Αυτό είναι το θέμα των δύο κύκλων εργαστηρίων για παιδιά 13-17 ετών που πραγματοποιούνται από την ομάδα Medea Electronique στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Ο λόγος για τα εργαστήρια «Από τη φαντασία στην κινούμενη εικόνα» και «Μουσικό αμπορατόριο» που πραγματοποιούνται από 16 Ιανουαρίου έως 20 Μαρτίου και αφορούν το πρώτο στην τέχνη του video και το δεύτερο σε ένα ανοιχτό πεδίο έκφρασης με τους ήχους του περιβάλλοντός μας.

Σκοπός του πρώτου εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να συγκροτήσουν ομάδες και να δημιουργήσουν το δικό τους οπτικό υλικό, να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σε επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας (Adobe Creative Suite) και να εξοικειωθούν με όλα τα στάδια παραγωγής ενός έργου video art. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα υπάρχουν συναντήσεις με προσκαλεσμένους επαγγελματίες του χώρου με τους οποίους τα παιδιά θα μπορούν να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Ο κύκλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τη σκηνοθέτιδα και animator Κλεοπάτρα Κοραή και τον video artist και animator Παναγιώτη Γουμπούρο. Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ για τον τριμηνιαίο κύκλο των δέκα συναντήσεων (υποχρεωτική η συμμετοχή). Το εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 20 Μαρτίου (Ωρες: 17:00-19:00).

Οι συμμετέχοντες στον δεύτερο κύκλο εργαστηρίων θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων δημιουργικών ιδεών και τεχνικών οι οποίες χρησιμοποιούνται από μουσικούς και sound artists ξεκινώντας από τα τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία βασισμένα σε υπολογιστές και φτάνοντας μέχρι τη δημιουργική χρήση ηλεκτρονικών οργάνων χαμηλού κόστους (Do It Yourself - DIY) και την τροποποίηση απλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων (circuit bending). Στα εργαστήρια θα χρησιμοποιηθούν δωρεάν συστήματα ανοιχτού λογισμικού επαγγελματικών προδιαγραφών τα οποία οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους ώστε να συνεχίσουν να πειραματίζονται στον ελεύθερο χρόνο τους.

Ο κύκλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τους συνθέτες ηλεκτροακουστικής μουσικής και εκπαιδευτικούς Τιμ Γουάρντ και Μανώλη Μανουσάκη. Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ για τον τριμηνιαίο κύκλο των δέκα συναντήσεων (υποχρεωτική συμμετοχή). Το εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη από τις 16 Ιανουαρίου 2013 (Ωρες: 19:00-21:00)

Η τελική ερμηνεία που θα προκύψει θα είναι το αποτέλεσμα της σύνθεσης και συμπόρευσης όλων των ιδεών όλων των εργαστηρίων μαζί, τόσο του ήχου, όσο και της εικόνας και της κίνησης, τα οποία θα «τρέχουν» συγχρόνως στο χώρο της Στέγης από τους Medea Electronique. Η παράσταση - παρουσίαση για γονείς και φίλους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013.


Και για τα δύο εργαστήρια απαραίτητη είναι η κράτηση: τηλ: 213-017-8034
Email: education@sgt.gr