Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Εκδηλώσεις πολιτισμού στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο



Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) «Βασδέκειο» ολοκλήρωσε δημιουργικά και αυτή τη χρονιά λειτουργίας του, φιλοξενώντας πάνω από εκατόν πενήντα παιδιά στα χειμερινά καλλιτεχνικά του εργαστήρια.
Το Κέντρο κλείνει τη χειμερινή του σεζόν με μια σειρά εκδηλώσεων και προσκαλεί γονείς και παιδιά καθώς και όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους, τους εκπαιδευτές και τις δραστηριότητες του κέντρου να παραβρεθούν και να τις παρακολουθήσουν.


Αναλυτικότερα: Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, στις 19:15 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης των εικαστικών εργαστηρίων του Κέντρου, όπου με ένα πρωτότυπο τρόπο, θα παρουσιασθούν οι εργασίες που πραγματοποίησαν μέσα στη χρονιά οι μικροί μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους. Αργότερα στις 20:00 θα ακολουθήσει διαγωνισμός παγωτού από το τμήμα Μαγειρικής. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να διαλέξουν ανάμεσα στις γεύσεις των παγωτών που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι μικροί μας μάγειρες.

Η έκθεση θα διαρκέσει από Τετάρτη 5 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και θα λειτουργεί 9:00-13:00 και 18:00-21:00 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, στις 19:00 - 21:00, θα πραγματοποιηθεί στη βεράντα του κέντρου ένα πρόγραμμα κινητικών παιχνιδιών στο οποίο θα λάβουν μέρος όλα τα παιδιά αλλά και οι γονείς. Άλλωστε είναι παράδοση πια στο ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ οι γονείς να μη μένουν ποτέ παραπονεμένοι και δίχως παιχνίδι.


Στο τέλος της γιορτής θα πραγματοποιηθεί και το κλείσιμο της εικαστικής έκθεσης, μια και ο χώρος θα προετοιμαστεί για το καλοκαιρινό του πρόγραμμα με τα παιδιά, το οποίο αρχίζει στις 17 Ιουνίου, αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων. Υπεύθυνοι των εργαστηρίων του Κ.Δ.Α.Π. ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ είναι οι: Βασιλούδη Κατερίνα, γυμνάστρια (Κινητικά Παιχνίδια), Γεωργοπούλου Λίτσα, κεραμίστρια (κεραμική, κόσμημα, παραμύθι και κατασκευές, παιχνίδια με τα χρώματα), Καραχάλιου Καίτη, μουσικοπαιδαγωγός, θεατροπαιδαγωγός (θεατρικό παιχνίδι, μουσική προπαιδεία), Μαστρογιάννη Σταυρούλα, παιδαγωγός (κουκλοθέατρο, κηπουρική, δημιουργική γραφή), Ντελάκος Απόστολος, εικαστικός (εικαστική αγωγή), Χαραλάμπους Κατερίνα, παιδαγωγός - κεραμίστρια (κεραμική).

Στην ομάδα προστέθηκε για αυτή τη χρονιά και η Διαιτολόγος Δήμητρα Γιαννούκα η οποία ήταν υπεύθυνη του τμήματος μαγειρικής. Το συντονισμό της δομής έχει η Κατερίνα Χαραλάμπους.