Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Οµάδα die wolke - "Αίφνης" (Θεσσαλονίκη)


Η οµάδα die wolke, που δηµιουργήθηκε στο Έσσεν της Γερµανίας το 2005 µε καλλιτεχνική διευθύντρια τη Δροσιά Τριαντάκη, παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή “Αίφνης”: µία παράσταση, όπου χορός, µουσική και εικαστικές δηµιουργίες συνυπάρχουν και συνοµιλούν επάνω στην έννοια του ξαφνικού γεγονότος που εισβάλει στο παρόν και µεταβάλει την οµαλή εξέλιξη του µέλλοντος.

Ευχάριστες παρελθοντικές στιγµές αποτυπωµένες στο φωτογραφικό φιλµ, στιγµές καταγεγραµµένες στο σώµα της προσωπικής µνήµης, επανέρχονται στο παρόν διαγράφοντας την κυκλική πορεία του χρόνου ύπαρξής τους: µια αγέραστη ανάµνηση (επανα)βιωµένη στο παρόν· σε έναν προσωπικό χρόνο· σε µια προσωπική στιγµή.

Αίφνης, ένα απρόσµενο γεγονός µεταστρέφει το παρόν. Ένα γεγονός άκαµπτο, θλιβερό, απρόσµενο. Μια ευχάριστη παρελθοντική στιγµή – µια στιγµή αιχµαλωτισµένα ζωντανή στο πλαίσιο µιας φωτογραφίας· κι αίφνης, µια παγερά ψυχρή εισβολή στο στάσιµο κάδρο του παρόντος – µια εισβολή νεκρή, που όµως εγκλωβίζει. Μεσ' από το απρόσµενο πρόσωπο του παρόντος, διαµέσου της µορφής ενός λυτρωτικού παρελθόντος, ποιο χαρακτήρα µπορεί να πάρει άραγε η όψη του µέλλοντος; Ένα µέλλον που πλησιάζει, µα είν' ακόµη απόν;...


Στην Οµάδα die wolke συµµετέχουν οι:

Κωνσταντίνα Ευαγγέλου, φωτιστική εγκατάσταση
Κωνσταντίνος Καµπαντάης, βιολί
Ιράνα Σάµιτα, κρουστά
Δροσιά Τριαντάκη, χορός/κίνηση

28, 29 Απριλίου 5, 6 Μαΐου 2012 στις 21:00.
Είσοδος: 10 Ευρώ.

Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ
Ολ. Διαµαντή 30 (Άνω Λαδάδικα)


Dancetheater.gr