Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013


Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου η απονομή του βραβείου «Δημήτρης Χορν» με την υποψηφιότητα του Βολιώτη ηθοποιού 
Αργύρης Πανταζάρας  ...

Θα αναδειχθεί ο 13ος νέος θεατρικό ηθοποιός της περασμένης σεζόν
 

Το βραβείο συνοδεύεται από την περγαμηνή και τον Σταυρό του Χορν που περνά από τον έναν στον άλλον, σαν σκυτάλη

Ο 13ος... Χορν: Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου θα απονεμηθούν τα φετινά θεατρικά βραβεία «Δημήτρης Χορν», που αισίως θα ξεχωρίσουν τον δέκατο τρίτο νέο ηθοποιό της περασμένης σεζόν στο σανίδι. Το επαμειβόμενο βραβείο που θέσπισε το 2000 ο Σταμάτης Φασουλής και χρηματοδοτείται από το κληροδότημα του Γιάννη Χορν, συνοδεύεται από την περγαμηνή και τον Σταυρό του Χορν, που περνά από τον έναν στον άλλον, σαν σκυτάλη.


Οι πέντε υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» είναι:



-Παναγιώτης Καλαντζής για το ρόλο του Μπομπ στον «Αµερικάνικο βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάµετ, σε σκηνοθεσία Δηµήτρη Τάρλοου ("Πορεία").

-Αλέξανδρος Μαυρόπουλος για το ρόλο του Νίκου στη «Νίκη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη (Εθνικό Θέατρο-Νέα Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος")

-Αργύρης Πανταζάρας για το ρόλο του Μίμη στον «Κόκκινο βράχο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη (Εθνικό Θέατρο-Νέα Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος")

-Χάρης Φραγκούλης για το ρόλο του Ζίγκμουντ Φρόιντ στο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου ("Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες")

-Γιώργος Χριστοδούλου για το ρόλο του Ερωτόκριτου, στον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού ("Ακροπόλ")

Την εκδήλωση, που θα γίνει στο θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10), θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος έχει την ευθύνη της βραδιάς μαζί με τον Θεοδόση Ισαακίδη. Τη φετινή 13η διοργάνωση
θα επιμεληθεί καλλιτεχνικά ο Θανάσης Αλευράς, βραβείο 2008. Ο νικητής θα προκύψει από την ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής με πρόεδρο τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, που θα αναφερθεί στο σκεπτικό της βράβευσης. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Δημήτρης Λάλος, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό στον επόμενο. Να θυμίσουμε ότι από το 2000 που ξεκίνησε ο θεσμός, έχουν βραβευθεί οι Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκη