Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

To Ballett Gesellschaft Hannover προσκαλεί συμμετοχές για τον 27ο Διεθνή Διαγωνισμό


To Ballett Gesellschaft Hannover προσκαλεί συμμετοχές για τον 27ο Διεθνή Διαγωνισμό για Χορογράφους που θα πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο της Γερμανίας στις 29 και 30 Ιουνίου 2013.


Στη μακρόχρονη πορεία του ο διαγωνισμός έχει κατακτήσει μία σημαντική θέση τόσο στη Γερμανική όσο και τη διεθνή σκηνή. Απόδειξη είναι εξάλλου και η συμμετοχή 160 περίπου χορογράφων κάθε χρόνο από 45 χώρες.
Προκειμένου να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό όλοι οι συμμετέχοντες – χορογράφοι και χορευτές – πρέπει να έχουν ολοκληρώσει ένα κύκλο σπουδών στο χορό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν χορογράφοι έως 35 ετών. Η διάρκεια της παράστασης κυμαίνεται από 5 έως 12 λεπτά και το σόλο δεν δύναται να εκτελείται από το χορογράφο. Η επιλογή θέματος και μουσικής είναι ελεύθερη, ενώ η προτεινόμενη παράσταση πρέπει να υποβληθεί σε μορφή dvd ή βίντεο.
Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 20 παραστάσεις που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Οι τρεις πρώτοι νικητές μοιράζονται βραβεία ύψους 13.500€, ενώ απονέμονται επίσης το βραβείο κοινού ύψους 1.000€, το βραβείο κριτικών ύψους 1.500€ ,το Scapino Production Prize, το Production Award Bundesjugendbalett και το Production Award Staatstheater Tanz Braunscweig.
Προθεσμία: 2 Μαίου 2013
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του http://www.ballettgesellschaft.de/

Πηγή: www.busart.org



http://www.dancetheater.gr