Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

  «Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου» απο την  Πειραματική Σκηνή Ν.Ιωνίας Βόλου


Αυτή η θεατρική παραγωγή εντάσσεται στον κύκλο «Νέοι δημιουργοί» που έχει εγκαινιάσει η Πειραματική Σκηνή από το 2011 και αφορά νέους θεατρικούς συγγραφείς που παρουσιάζουν τα πρώτα τους θεατρικά έργα. Μ’ αυτό τον τρόπο η Πειραματική Σκηνή αφ’ ενός συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεατρικής γραφής στην χώρα μας και αφ’ εταίρου δίνει τη δυνατότητα σε νέους θεατρικούς συγγραφείς να παρουσιάσουν τα πρώτα τους θεατρικά κείμενα ελπίζοντας να γίνουν οι αυριανοί καταξιωμένοι θεατρικοί συγγραφείς της χώρας μας.

Παράλληλα το θεατρόφιλο κοινό του Βόλου έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση που το κείμενό της δεν έχει παρουσιαστεί πουθενά αλλού και κάνει τα πρώτα του βήματα στο σανίδι της Πειραματικής Σκηνής.


Το έργο «Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου» είναι μια σύγχρονη κωμωδία που διαπραγματεύεται τη σχέση τριών παιδικών φίλων και την επιθυμία του ενός εξ αυτών να πλαγιάσει με την γυναίκα του φίλου του ως τελευταία του επιθυμία. Αυτό το αίτημα δημιουργεί πολλαπλούς μπελάδες στον ήδη ζηλιάρη και καχύποπτο σύζυγο που τον μπερδεύει ακόμη περισσότερο και η σχέση του άλλου φίλου του, με την γυναίκα του. Οι κωμικές σκηνές που διαδέχονται η μία την άλλη, τα πειράγματα μεταξύ των προσώπων, τα ερωτικά τρίγωνα που δίνουν και παίρνουν, η γυναικεία απιστία και η συζυγική γκρίνια και ζήλεια, εικόνες ανεξάντλητης αφθονίας, πλέκονται μαζί σε ένα κομψοτέχνημα που προκαλεί άφθονο γέλιο.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Αντώνη Μαραγκάκη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Χρήστου Κουζιώκα BestInk.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Αντώνης Μαραγκάκης, Νάνση Λούμπαρδου, Δημήτρης Πανταζής, Θεοδώρα Νονόγλου, Σπύρος Χαλκιάς.

Το έργο θα παίζεται από Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9.00 μ.μ και Κυριακή στις 8.00 μ.μ.

Πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου και η τιμή του εισιτηρίου είναι 10€ και 5€ παιδικό, φοιτητικό.

Οι άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας τους παρακολουθούν δωρεάν την παράσταση.

Η παράσταση γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Βόλου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και την ΔΟΕΠΑΠ.