Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Carmina Burana

Εισαγωγή στη μουσική του Μεσαίωνα

Εισηγητής: Δημήτρης Κούντουρας
9 - 10 Μαρτίου 2013 // 16 ώρες
Ωράριο: Σάββατο 10.00 - 14.00 & 16.00 - 21.00 // Κυριακή 10.00 - 17.00
Eγγραφές: μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013
Κόστος: €80



Το εργαστήρι απευθύνεται σε τραγουδιστές και μουσικούς διαφόρων οργάνων με ενδιαφέρον για την παλιά μουσική. ΄Εχει ως στόχο μια πρώτη γνωριμία με τη μουσική του Μεσαίωνα, ενώ επικεντρώνεται στη μελέτη και την ερμηνεία των τραγουδιών του 11ου, 12ου και 13ου αιώνα, που είναι γνωστά ως "Carmina Burana".

To εργαστήρι στο "αβγό" αποτελεί το πρώτο μέρος του πρότζεκτ που θα ολοκληρωθεί με ένα δεύτερο εργαστήρι το καλοκαίρι του 2013 στο "Μουσικό Χωριό".


Δημήτρης Κούντουρας
www.ex-silentio.org

Σπούδασε φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο τραβέρσο και ερμηνεία της παλαιάς μουσικής στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής της Ουτρέχτης στα Ινστιτούτα Παλαιάς Μουσικής του Μιλάνου και του Τρόσινγκεν και στο Ωδείο της πόλης της Βιέννης. Ανάμεσα στους καθηγητές του υπήρξαν οι Heiko ter Schegget, Kees Boeke, Wilbert Hazelzet, Daniele Bragetti και Marcello Gatti.

Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου παλαιάς μουσικής Ex Silentio κι εμφανίζεται ως Duo Goliardi με τον ακκορντεονίστα Κωνσταντίνο Ράπτη.

Έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Φεστιβάλ J.S. Bach της Ρίγα, στο Φεστιβάλ παλαιάς μουσικής της Μεσογείου του Μπάρι, στη σειρά παλαιάς μουσικής St. Ruprecht της Βιέννης, στη Sala Verdi του Μιλάνου, στη Pablo Casals Hall του Τόκυο, στο Teatro Coccia στη Νοβάρα, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη σειρά παλαιάς μουσικής Marco Fodella του Μιλάνου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, στο φεστιβάλ Guitar plus, στο φεστιβάλ παλαιάς μουσικής Trigonale της Αυστρίας, στη σειρά Musica Antiqua da Camera της Χάγης, στο διεθνές φεστιβάλ του Μπαχρέιν, κ.α.

Έχει ηχογραφήσει για την TALANTON και την ΑΡΚΥΣ ενώ έχει λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις μπαρόκ όπερας για την MDG και για την DECCA. Έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της σειράς «Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο» της Αθήνας και ερευνά ζητήματα και σχέσεις αναγεννησιακού ουμανισμού και μουσικής.